Amfipoli News: Αυτή είναι η χώρα με τους πιο επικίνδυνους δρόμους στον κόσμο

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Αυτή είναι η χώρα με τους πιο επικίνδυνους δρόμους στον κόσμο


Τα πιο αιματοβαμμένα οδοστρώματα διεθνώς

Οι Έλληνες δυσανασχετούν και δικαίως με την ποιότητα των δρόμων της χώρας, όμως οι χειρότεροι οδοί με το θλιβερό ρεκόρ να είναι και οι πλέον θανατηφόροι βρίσκονται σε άλλη ήπειρο και συγκεκριμένα στη Λιβύη.

Η βορειοαφρικανική χώρα φιγουράρει στη πρώτη θέση στη λίστα με τους πιο θανατηφόρους δρόμους στον κόσμο- με τα πιο θανατηφόρα δυστυχήματα δηλαδή-, σύμφωνα με μελέτη από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ).

Όπως αναφέρει το travelandleisure, η Οργάνωση μελέτησε στοιχεία από 180 χώρες και κατέληξε πως η Λιβύη διαθέτει το δυσάρεστο αυτό προνόμιο, καθώς και στο ότι οι χώρες που ζουν υπό καθεστώς φτώχειας, έχουν υψηλά επίπεδα θνησιμότητας σε τροχαία ατυχήματα.

Περίπου το 90% των θανάτων από τροχαία ατυχήματα συμβαίνουν σε αυτές τις χώρες με χαμηλό εισόδημα, ακόμα κι αν έχουν περίπου το ήμισυ των οχημάτων στον κόσμο. Υπολογίζεται, ότι για κάθε 100.000 ανθρώπους στη Λιβύη, σημειώνονται 73,4 θάνατοι από τροχαία. Όσο για ποια χώρα ακολουθεί σε οδική επικινδυνότητα, αυτή βρίσκεται και πάλι στην Αφρική και είναι η Λιβερία, με ποσοστό θνησιμότητας 33,7%.


Πηγή: kontranews.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου