Amfipoli News: Έκλεψαν το μεγαλύτερο χρυσό νόμισμα στον κόσμο αξίας 3,4 εκατ. ευρώ

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Έκλεψαν το μεγαλύτερο χρυσό νόμισμα στον κόσμο αξίας 3,4 εκατ. ευρώ


Έκλεψαν το μεγαλύτερο χρυσό νόμισμα στον κόσμο αξίας 3,4 εκατ. ευρώ, από προθήκη μουσείου του Βερολίνου.

Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, οι δράστες παραβίασαν ένα παράθυρο για να εισέλθουν τα ξημερώματα στο μουσείο Bode και να αρπάξουν το νόμισμα που είναι φτιαγμένο από ατόφιο χρυσάφι.

«Βάσει των πληροφοριών που έχουμε, πιστεύουμε πως οι κλέφτες έσπασαν ένα τζάμι στην πίσω πλευρά του μουσείου, δίπλα στις ράγες του τρένου. Μετά εισήλθαν στο κτήριο και κατευθύνθηκαν στη συλλογή νομισμάτων, όπου άρπαξαν ένα κέρμα από ατόφιο χρυσάφι, βάρους 100 κιλών και ονομαστική αξία ενός εκατομμυρίου δολαρίων», δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής αστυνομίας, Βίνφριντ Βένζελ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αξία του είναι τουλάχιστον τριπλάσια εξαιτίας του βάρους του και της καθαρότητας του χρυσού (99,99%), κάτι που του έχει χαρίσει μία θέση στο Βιβλίο Γκίνες.

Το χρυσό κέρμα έχει στη μία όψη την προτομή της Βασίλισσας Ελισάβετ και στην άλλη τρία φύλλα σφενδάμου, του εθνικού συμβόλου του Καναδά.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ παραμένει μυστήριο πως κατάφεραν να εξουδετερώσουν τα μέτρα ασφαλείας και να ξεφύγουν με το πολύτιμο νόμισμα.

tribune.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου