Υλικά για 2-4 άτομα
1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
1 ματσάκι άνηθο
1 μικρό χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε φέτες
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 χούφτα τυρί τριμμένο κασέρι
1/2 κιλό ρεβίθια
3 ξερά κρεμμύδια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
Εκτέλεση
- Από το προηγούμενο βράδυ βάζετε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό και τα αφήνετε να μουλιάσουν και την επομένη τα στραγγίζετε.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμύδια.
- Ρίχνετε τα ρεβίθια, τα ντοματάκια, το λουκάνικο, τον πελτέ, τον άνηθο και αλατοπίπερο και νερό μέχρι να καλυφθούν τα ρεβίθια καλά.
- Βράζετε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με το λάδι τους για 60 λεπτά.
- Στο τέλος πασπαλίζετε αν θέλετε με κασέρι και σερβίρετε με φρέσκο χωριάτικο ψωμί.
newsbeast
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου