Υλικά
- 2 φύλλα δάφνης
- 10 κεφτεδάκια από μοσχαρίσιο κρέας
- 400 γραμμάρια ντομάτα κονκασέ
- 1 κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 πακέτο σπαγγέτι
- 1,5 φλυτζάνι τριμμένο τυρί και παρμεζάνα
- Ελάχιστο αλεύρι για να αλευρώσουμε τα κεφτεδάκια
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Φτιάξτε τα κεφτεδάκια, όπως ξέρετε: Κιμάς, μαϊντανός, ξερό ψωμί μουσκεμένο, κρεμμύδι, 1 αυγό, λάδι
- Σε ένα βαθύ και βαρύ τηγάνι ροδίστε το κρεμμύδι, σε χαμηλή φωτιά
- Προσθέστε τα σκόρδα, να μην καούν
- Προσθέστε τα (ελαφρά) αλευρωμένα κεφτεδάκια, ροδίστε καλά
- Βάλτε τα φύλλα δάφνης
- Προσθέστε την σάλτσα ντομάτας και βράστε για 20-30 λεπτά -Ελάχιστο νερό, αν χρειάζεται
- Στο μεταξύ βράστε και σουρώστε τα σπαγγέτι
- Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Οταν έχουν βράσει τα κεφτεδάκια, αφαιρέστα τα για λίγο από το τηγάνι
- Ρίξτε λίγο υγρό από τα σπαγγέτι στο τηγάνι, να «ξεκολλήσει» η σάλτσα, πετάξτε τα φύλλα δάφνης
- Βάλτε μέσα σε ταψάκι το σπαγγέτι, ανακατέψτε απαλά, και από πάνω τα κεφτεδάκια, τοποθετήστε τα όμορφα
- Απλώστε παντού το τριμμένο τυρί
- Ψήστε για 20 λεπτά ώσπου το τυρί να λιώσει όμορφα
- Διακοσμήστε το πιάτο με φύλλα βασιλικού ή φρέσκια ρίγανη
- Προτείνετε τριμμένη παρμεζάνα, για όσους θέλουν να προσθέσουν
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου