Amfipoli News: Κοτόπουλο αλά κρεμ με λαχανικά και πιλάφι

Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Κοτόπουλο αλά κρεμ με λαχανικά και πιλάφι


Υλικά Συνταγής

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 300 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 3 χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 2 φλ. ζωμός κότας
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος (ή γιαούρτι)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμένο πιπέρι
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για το πιλάφι
  • 2 φλ. ρύζι νυχάκι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 φλ. ζωμό κότας

Εκτέλεση

Για το εύκολο κοτόπουλο αλά κρεμ, κόβουμε πρώτα το κοτόπουλο σε μεγάλα κομμάτια.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το ροδίζουμε, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνουμε για 5-6 λεπτά να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και την πιπεριά και αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι κι ανακατεύουμε να ψηθεί για 2 λεπτά. Τότε προσθέτουμε το ζωμό κι αφήνουμε σκεπασμένο το κοτόπουλο να σιγοβράσει μέχρι να πιει τα υγρά του. Στο τέλος αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την κρέμα και σιγοβράζουμε να δέσει. Πασπαλίζουμε φρεσκοκομμένο μαϊντανό.

Σερβίρουμε με πιλάφι το κοτόπουλο αλά κρεμ

Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να λαδωθεί και να γυαλίσει. Προσθέτουμε το ζωμό ζεστό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια του ρυζιού. Τέλος προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
argiro.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου