Από το 1998 το Πανεπιστήμιο Πατρών είχε αποφανθεί έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα, πως στο λόφο Καστά ήταν πολύ πιθανό να υπάρχει και δεύτερη πύλη εισόδου εκτός από την κύρια με τις Σφίγγες και τα ψηφιδωτά…
Το 2004 ο καθηγητής Λάζαρος Πολυμενάκος καθηγητής στο Athens Information Technology , επικεφαλής του τμήματος Αυτόνομων και Ευφυών Συστημάτων και πρώην διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος Μάστερ, που δίνεται σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Carnegie Mellon University (CMU) των ΗΠΑ, βασιζόμενος στην εμπειρία του σε σχέση με την εφαρμογή της σεισμικής τομογραφίας, είχε δηλώσει ότι ενδέχεται οι γεωφυσικές “ ανωμαλίες “ που παρατηρήθηκαν , να καταδεικνύουν όχι μόνο την ύπαρξη δεύτερης πύλης, αλλά θαλάμων και διαδρόμων στο κέντρο του λόφου Καστά, σε μεγαλύτερο βάθος φυσικά από αυτό που έχει ανασκαφεί ή αυτό που έχει τελικά ανακοινωθεί.
Με βάση λοιπόν τις μελέτες αυτές και όχι μόνο και βλέποντας video και αεροφωτογραφίες του ευρύτερου χώρου, είναι εμφανές πως ενώ ο περίβολος του τύμβου έχει ανασκαφεί περιμετρικά μέσα και έξω από αυτόν , το σημείο της υποτιθέμενης βορειοδυτικής εισόδου έχει επιδεικτικά αγνοηθεί…..
Τον τελευταίο καιρό στο διαδίκτυο έχουν εμφανιστεί φωτογραφίες και video που εμφανίζουν το λόφο Καστά ως την τελευταία κατοικία του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Λένε μάλιστα πως έχει βρεθεί μέρος της πανοπλίας του , και το σώμα του μουμιοποιημένο , όπως άλλωστε αναφέρουν σε έργα τους ο Αρριανός και ο Πλούταρχος.
Ο Μηνάς Τσικριτσής καθηγητής πληροφορικής στο Ηράκλειο Κρήτης , μαθηματικός ερευνητής και συγγραφέας , σε τηλεοπτική του εμφάνιση σε τοπικό κανάλι , κάνει λόγο για Ναϊκό συγκρότημα και όχι για ταφικό μνημείο.
Αναφέρει πως το όλο οικοδόμημα κτίστηκε κατά παραγγελία του Μεγάλου Αλεξάνδρου ή της μητέρας του Ολυμπιάδας, για την τελική ταφή του γιού της…. Λέγεται επίσης πως ίσως τελικά να αποτέλεσε θησαυροφυλάκιο για τα λάφυρα των κατακτήσεων του μεγάλου στρατηλάτη.
Ενδεικτικό επίσης γεγονός είναι πως ο Μέγας Αλέξανδρος ήξερε την ημερομηνία θανάτου του.
Λίγο πριν την είσοδό του στη Βαβυλώνα , αστρονόμοι τον είχαν προειδοποιήσει πως αν δεν άλλαζε την πορεία εισόδου του στην πόλη , η θέση των πλανητών “ έδειχναν “ το θάνατό του το πολύ σε ένα μήνα.
Πράγματι ο Αλέξανδρος αγνόησε την προφητεία και πέθανε στη Βαβυλώνα υπό αδιευκρίνιστες τελικά συνθήκες είκοσι πέντε μέρες μετά , σε ηλικία 32 ετών και 11 μηνών έχοντας ήδη κατακτήσει το σύνολο του τότε γνωστού κόσμου!
Ο ευρύτερος χώρος της Αμφίπολης χρίζει ιδιαίτερης προσοχής , διότι υπάρχουν πολλά περισσότερα ευρήματα από όσα έχουν ανακοινωθεί.
Ο τύμβος Καστά εντάσσεται σε τριγωνισμό μαζί με πολύ γνωστές περιοχές και μνημεία και στα 500 περίπου μέτρα μακριά υπάρχει θαμμένη κάτω από το χώμα πυραμίδα !
Να σημειώσουμε πως ο Αλέξανδρος διετέλεσε και Φαραώ της Αιγύπτου οπότε θα άρμοζε σε αυτόν η τελική ταφή του με βάση το εθιμοτυπικό.
Να θυμίσουμε απλά την έντονη κινητικότητα κατά την έναρξη των εργασιών , την παρουσία αστυνομίας και στρατού , των μέσων ενημέρωσης , την εμφάνιση του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και άλλων πολιτικών στον χώρο της ανασκαφής και τελικά την απαξίωση την εγκατάλειψη και τον ενδουπηρεσιακό “ πόλεμο “ των αρχαιολόγων και των συνδικαλιστών υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού.
Να θυμάστε πως αποτελεί πάγια και παγκόσμια πολιτική , η απαξίωση και η φαιδροποίηση ενός γεγονότος όταν κάποιοι κύκλοι επιθυμούν να ξεχαστεί το θέμα, για να οικειοποιηθούν τα ευρήματα….
Αγρυπνείτε και αναζητήστε την αλήθεια….
Αλέξανδρος Δαΐδης
thesecretgreece.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου