Amfipoli News: Εικόνες που «κόβουν την ανάσα»: Αυτοί είναι οι 12 πιο επικίνδυνοι δρόμοι στον κόσμο

Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Εικόνες που «κόβουν την ανάσα»: Αυτοί είναι οι 12 πιο επικίνδυνοι δρόμοι στον κόσμο


Ένα ταξίδι είναι ικανό με έναν μαγικό τρόπο να μας χαλαρώνει και μας κάνει να αισθανόμαστε ανανεωμένοι και ήρεμοι! Ωστόσο αυτό δεν συμβαίνει πάντα!
Οι παρακάτω δρόμοι αποτελούν τους 12 πιο επικίνδυνους δρόμους στον πλανήτη - και όχι αδίκως- οπότε το να χαλαρώσει κανείς οδηγώντας σε κάποιον από αυτούς μπορεί να έχει ολέθρια αποτελέσματα.
Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες:
1. Khardung La, Ινδία
Ο δρόμος αυτός σύμφωνα με τα ρεκόρ Guinness και το National Geographic είναι ο πιο μακρύς δρόμος στον κόσμο.
2. Guoliang Tunnel, Κίνα
Η σήραγγα μήκους 1200 μέτρων αναδύεται κυριολεκτικά μέσα από αυτό το βουνό!
3. Dalton Highway, Αλάσκα
Είναι γνωστός ως ο πιο χιονισμένος και πιο απομονωμένος δρόμος στον κόσμο!
4. Eshima Ohashi Bridge, Ιαπωνία
Ο δρόμος αυτός μοιάζει περισσότερο με ένα ρολόι παρά με μία γέφυρα! Χτίστηκε έτσι ώστε τα μεγάλα πλοία να μπορούν εύκολα να περνούν από κάτω.
5. Atlantic Ocean Road, Νορβηγία
Οι τουρίστες αγαπούν αυτόν τον δρόμο για πολλούς λόγους. Απλά καλό είναι αν βρεθείτε εκεί να είστε προσεκτικοί γιατί τα κύματα των ωκεανών μπορούν να σας διαπεράσουν.
6. Zoji La, Ινδία
Ο δρόμος δημιουργήθηκε με σκοπό να συνδέσει δύο πόλεις, το Λαντάκ και το Κασμίρ. Εκτός από το να είναι βραχώδης, όμως, είναι και εξαιρετικά στενός, γεγονός που δεν αποτελεί  με τίποτα τον ιδανικό δρόμο που μπορεί να διασχίσει κάποιος μιας κ σ΄αυτόν υπάρχουν και πολλά ζώα.
7. Hana, Χαβάη
Αυτός ο στενός δρόμος βρίσκεται στο νησί Maui και συχνά είναι κλειστός λόγω κατολισθήσεων.
8. ‘Kolima’, Ρωσία
Έχει το παρατσούκλι "ο δρόμος του θανάτου". Το πρώτο τμήμα αυτού του δρόμου χτίστηκε από φυλακισμένους. Η κατασκευή ξεκίνησε το 1932, και τελικά ολοκληρώθηκε το 1953. Τρομακτικό ε;
9. Yungas Road, Βολιβία
Ο δρόμος αυτός βρίσκεται στην άκρη ενός βράχου και θεωρείται ένας από τους πιο επικίνδυνους στον κόσμο. Δυστυχώς σ' αυτό το δρόμο, υπολογίζεται ότι χάνονται 200-300 ζωές το χρόνο.
10. Le Passage du Gois, Γαλλία
Αυτός ο δρόμος είναι ανοιχτός μόνο για μερικές ώρες την ημέρα. Όταν είναι κλειστός, είναι επειδή είναι εντελώς βυθισμένος κάτω από το νερό. Τουλάχιστον η θέα είναι όμορφη!
11. “Caucasus’ Road, Ρωσία
Ένας τρομακτικός, στενός, ορεινός δρόμος με απίστευτη θέα.
12. Transfăgărășan, Ρουμανία
Ο δρόμος αυτός είναι ιδιαίτερα γνωστός στον κόσμο για την επικινδυνότητά του και για την εκπληκτική θέα που μπορεί να απολαύσει κάποιος αν βρεθεί εκεί.
Πηγή: kontranews.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου