Amfipoli News: Οι «Γαλάζιες Σημαίες 2017»!!! Κυανή Ακτή: Η μοναδική παραλία του νομού Σερρών που βραβεύεται και φέτος με «γαλάζια σημαία»

Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Οι «Γαλάζιες Σημαίες 2017»!!! Κυανή Ακτή: Η μοναδική παραλία του νομού Σερρών που βραβεύεται και φέτος με «γαλάζια σημαία»



30 χρόνια «Γαλάζια Σημαία» στον κόσμο και στην Ελλάδα.

Δεύτερη στον κόσμο η Ελλάδα.

Με 486 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες από άποψη ποιότητας θαλάσσιων υδάτων και προσφοράς υπηρεσιών στους λουόμενους, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), εθνικός χειριστής του διεθνούς προγράμματος «Γαλάζια Σημαία».


Μάλιστα, φέτος, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 25% των νέων βραβευμένων ακτών. 

Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 71 σημαίες, ο νομός Χαλκιδικής. 

Η διεθνής επιτροπή βράβευσε φέτος 3.574 ακτές, 662 μαρίνες και 50 σκάφη αειφόρου τουρισμού σε όλο τον κόσμο. 

Η Κυανή Ακτή του δήμου Αμφίπολης είναι για μία ακόμη χρονιά, η μοναδική παραλία του νομού Σερρών που βραβεύεται και φέτος με «γαλάζια σημαία».

Ωστόσο, «γαλάζιες σημαίες» δόθηκαν σε άλλες παραλίες, γειτονικών νομών που επιλέγουν οι Σερραίοι για τα μπάνια τους το καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα: Αμμόλοφοι, Νέα Ηρακλείτσα, Νέα Πέραμος, Σαρακήνα, Οφρύνιο/Τούζλα, Ορφάνι (δήμος Παγγαίου), Σερραϊκή Ακτή, Ασπροβάλτα, Παραλία Βρασνών, Νέα Βρασνά, Πόρτο Φίνο, Σταυρός Κεντρική, Σταυρός Ανατολική, Σταυρός Δυτική (δήμος Βόλβης), Ολυμπιάδα (δήμος Αριστοτέλη). 

Ιδρυτής και διεθνής συντονιστής του προγράμματος είναι το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education – FEE), που εδρεύει στη Δανία, με μέλη 73 χώρες από όλες τις ηπείρους. Εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ).

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου