Amfipoli News: Διαβάστε τους λόγους που δεν πρέπει να αφήνετε το άρωμα και το aftershave σας στο μπάνιο

Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Διαβάστε τους λόγους που δεν πρέπει να αφήνετε το άρωμα και το aftershave σας στο μπάνιο


Μια σημαντική αποκάλυψη κάνει ειδικός της αρωματοποιίας και αυτή σίγουρα ενδιαφέρει ιδιαίτερα  τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν αρώματα και aftershave. Ο εμπειρογνώμονας Dr Marlen Harrison, εξηγεί ότι η θερμότητα και η υγρασία επηρεάζουν τις ουσίες μέσα στις συσκευασίες και το αποτέλεσμα είναι η σταδιακή μεταβολή του προϊόντος. Για παράδειγμα, ο άντρας που θα στηριχτεί στην κολώνια του για να βγει ραντεβού, θα διαπιστώσει ότι δε θα έχει τα αποτελέσματα που θα περίμενε, λόγω της διάσπασης που θα έχει προκληθεί στα αρωματικά έλαια. Ο κατάλληλος χώρος για να αποθηκεύονται αυτά τα προϊόντα, όπως αναφέρει ο Dr. Harrison  είναι η κρεβατοκάμαρά σας!

Επιπλέον, γνωρίζετε τη διαφορά ανάμεσα στο άρωμα και στην κολώνια;

Ή στο “eau de toilette” και στο “eau de cologne”, όπως αναφέρονται στις συσκευασίες; Ένα στοιχείο το οποίο πρέπει να σημειωθεί όταν πρόκειται για τον κόσμο των “ανθισμένων μυρωδιών” είναι πως η κολώνια και το άρωμα δεν έχουν σχέση με το φύλο, αν και πολλοί διαφοροποιούν το aftershave, θεωρώντας το ανδρικό και το άρωμα αντίστοιχα ως γυναικείο. Ωστόσο, το άρωμα στην πραγματικότητα αποτελεί ένα μέτρο δύναμης και όλα έχουν να κάνουν με την ποσότητα των ελαίων που χρησιμοποιούνται.

Με απλά λόγια λοιπόν, το “eau de cologne” είναι γενικά πιο αδύναμο με περίπου 3% συγκέντρωση αρωματικού ελαίου. Το “eau de toilette” έχει περίπου 10% , ενώ το “eau de parfum” έχει μεταξύ 15-20% και το απλό άρωμα έχει συγκέντρωση της τάξης του 20%. Προφανώς, όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό συγκέντρωσης , τόσο ακριβότερο είναι και το προϊόν.

Βάσει λοιπόν των παραπάνω, καταλαβαίνετε πως το “eau de parfum” θα έχει αρκετά μεγαλύτερη διάρκεια καθώς ένας με δύο ψεκασμοί είναι αρκετοί και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια οσμής.


Πηγή: kontranews.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου