Amfipoli News: Τι μόλις ακούσαμε; Δημόσια ομολογία κατάλυσης του Συντάγματος;

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Τι μόλις ακούσαμε; Δημόσια ομολογία κατάλυσης του Συντάγματος;



Το ζήσαμε κι αυτό, ο Κώστας Ζαχαριάδης Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σύριζα να ομολογεί δημόσια οτι έχει καταλυθεί το 26ο άρθρο του Συνταγματος με ευθύνη του κυβερνώντος κόμματος και η νομοθετική εξουσία ασκείται πλέον όχι απο τη Βουλή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά απο τους δανειστές, "Πολλές φορές μας πιάνουν το χέρι και μας γράφουν το νομοσχέδιο"

Το άρθρο 26 του Συντάγματος αναφέρει ρητά
1. H νoμoθετική λειτoυργία ασκείται από τη Boυλή και τoν Πρόεδρo της Δημoκρατίας

Εδώ υπάρχει δημόσια παραδοχή οτι η νομοθετική εξουσία ασκείται πλέον απο τους δανειστές (θεσμούς) οι οποίοι γράφουν τα νομοσχέδια και η Βουλή και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας περιορίζονται στο να τα ψηφίζουν και να τα επικυρώνουν.

Την ίδια στιγμή αναπαράγουν έκπληκτοι οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ της χώρας τη δήλωση χωρίς να επισημαίνουν το αξιόποινο της ομολογίας,
"Ο σφετερισμός, με oπoιoνδήπoτε τρόπo, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξoυσιών πoυ απoρρέoυν από αυτή διώκεται " αναφέρει ο νομοθέτης στο άρθρο 120 και το χαρακτηρίζει έγκλημα που αρχίζει η παραγραφή του μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία.

Αρθρο 120 παρ3 "O σφετερισμός, με oπoιoνδήπoτε τρόπo, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξoυσιών πoυ απoρρέoυν από αυτή διώκεται μόλις απoκατασταθεί η νόμιμη εξoυσία, oπότε αρχίζει και η παραγραφή τoυ εγκλήματoς."

Για όσους έχασαν το ηχητικό:


"Εμείς το ομολογούμε. Λέμε ότι η χώρα βρίσκεται σε κηδεμονία, επιτροπεία. Ουσιαστικά στα δημοσιονομικά συγκυβερνάμε με τους θεσμούς, με την τρόικα. Πολλές φορές μας πιάνουν το χέρι και μας γράφουν το νομοσχέδιο."
Κώστας Ζαχαριάδης
Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ



Του Μιχάλη Χαιρετάκη

freepen.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου