Amfipoli News: Τα λάθη που κάνεις στην καθαριότητα του μπάνιου

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Τα λάθη που κάνεις στην καθαριότητα του μπάνιου

Το μπάνιο και η κουζίνα είναι τα δωμάτια του σπιτιού όπου χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς αποτελούν βασική εστία μικροβίων. Ποιά είναι τα λάθη που κάνουμε όταν καθαρίζουμε το μπάνιο μας;
1. Τραβάς καζανάκι με το καπάκι της τουαλέτας ανοιχτό
Αν αφήσεις ανοιχτό το καπάκι όταν τραβάς καζανάκι, τα μικρόβια σκορπίζονται μέσα στην ατμόσφαιρα μέσα του νερού και πολύ πιο μακριά από όσο νομίζεις. 
2. Βάζεις τις οδοντόβουρτσες μαζί με τα φάρμακα
Για να έχεις τον πάγκο της κουζίνας σου καθαρό, βάζεις το βαζάκι με τις οδοντόβουρτσες στο ντουλαπάκι κάτω από τον νεροχύτη, όπου αποθηκεύεις και τα φάρμακα. Μέγα λάθος! Αν η βούρτσα μπει σε κλειστό χώρο με την υγρασία της, το μόνο που κάνει είναι να ευνοεί τη δημιουργία όλο και περισσότερων βακτηρίων. Η οδηγία είναι να αποθηκεύεις τις οδοντόβουρτσες σε ορθή θέση και μακριά από άλλες βούρτσες.
3. Αφήνεις τις πετσέτες σου να στεγνώσουν στον γάντζο
Ένα πολύ συνηθισμένο λάθος, αφού χωρίς αέρα η υγρασία μένει περισσότερο και δημιουργεί ιδανικό περιβάλλον για τη δημιουργία βακτηρίων και μούχλας. Γι' αυτό, καλύτερα να τις αερίζεις να στεγνώνουν φυσικά και μετά να τις βάζεις στον γάντζο.
4. Δεν πλένεις συχνά την κουρτίνα του μπάνιου
Με άμεση συνέπεια να μαζεύει άπειρα μικρόβια και βακτήρια. Η κουρτίνα του μπάνιου πρέπει να πλένεται!
5. Παίρνεις μαζί σου στην τουαλέτα το κινητό ή το τάμπλετ
Δεν φαντάζεσαι πόσο κακό κάνεις. Όσο καθαρή και να νομίζεις ότι είσαι, και να πλένεις τα χέρια σου μετά την όποια χρήση της τουαλέτας, δεν κάνεις το ίδιο και με τη συσκευή που κρατάς μέσα σε αυτό τον χώρο και χειρίζεσαι με τα χέρια σου πριν, κατά τη διάρκει και μετά.

Πηγή: kontranews.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου