Amfipoli News: Λύθηκε το μυστήριο με το γιγαντιαίο κουφάρι που ξεβράστηκε σε ακτή της Ινδονησίας

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Λύθηκε το μυστήριο με το γιγαντιαίο κουφάρι που ξεβράστηκε σε ακτή της Ινδονησίας


Οι επιστήμονες έχουν απάντηση για το τεράστιο απομεινάρι που βρέθηκε στις ακτές ενός νησιού της χώρας και μοιάζει να ξεπήδησε από ταινία επιστημονικής φαντασίας 

Λύθηκε το μυστήριο με το γιγάντιο πλάσμα που ξεβράστηκε στις ακτές του νησιού Σέραμ, της επαρχίας Μολούκες της Ινδονησίας, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.   

Καθώς οι φωτογραφίες από το θαλάσσιο κουφάρι μήκους 15 μέτρων έκαναν το γύρο του κόσμου, οι επιστήμονες άρχισαν να δίνουν τις εκτιμήσεις τους ως προς τι ακριβώς ήταν, με τους περισσότερους να κάνουν λόγο για γιγάντιο καλαμάρι ή φάλαινα.   Η Edith Widder, CEO και επικεφαλής ερευνήτρια της Ένωσης για την Έρευνα και τη Διατήρηση των Ωκεανών, δήλωσε ότι ήταν δύσκολο να καταλάβει κανείς τι ακριβώς είναι μόνο από τις εικόνες, ωστόσο εκτίμησε πως πρόκειται για φάλαινα. «Νομίζω πως πρόκειται για φάλαινα», ανέφερε.   

O George Leonard, επικεφαλής επιστήμονας της Ocean Conservancy ανέφερε ότι το αποσυντεθειμένο κουφάρι ήταν πιθανότατα φάλαινα, κρίνοντας από τα τμήματα του προεξέχοντος σκελετού και τα κομμάτια εκείνα που μοιάζουν πολύ με τις μπαλένες που χρησιμοποιούν οι φάλαινες για να φιλτράρουν το θαλασσινό νερό από την τροφή τους.       

Τα αέρια αποσύνθεσης φούσκωσαν τη σορό της φάλαινας, δίνοντάς της αυτό το περίεργο σχήμα που θυμίζει περισσότερο εξωγήινο τέρας.   

Η νήσος Σέραμ, το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος Μαλούκου, βρίσκεται πολύ κοντά στις μεταναστευτικές οδούς των φαλαινών, επομένως βγάζει νόημα κάποια από τις φάλαινες να βρέθηκε τόσο κοντά.   

Ωστόσο, συνήθως, οι νεκρές φάλαινες βουλιάζουν στον πάτο του ωκεανού, προσφέροντας στα πλάσματα της θάλασσας έναν μεγάλο «μπουφέ» γράφει το Live Science.       

Σύμφωνα με τη θεωρία του δημοσιεύματος, η φάλαινα είχε κάποια βακτηριακή λοίμωξη που την ανάγκαζε να παράγει περισσότερα αέρια και πιθανότατα πέθανε σε ζεστά νερά, επιτρέποντας στα βακτήρια να πολλαπλασιαστούν και στα αέρια να «φουσκώσουν» τη σορό της. 
Μπορεί, επίσης, εκτιμά το Live Science η φάλαινα να πέθανε από μη φυσικά αίτια, όπως για παράδειγμα να χτυπήθηκε από κάποιο πλοίο.      

 Πηγή: lifo.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου