Amfipoli News: Ο τρόπος που καθόμαστε φανερώνει πολλά για την προσωπικότητά μας

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Ο τρόπος που καθόμαστε φανερώνει πολλά για την προσωπικότητά μας


Πολλοί άνθρωποι περνούν τις ημέρες τους καθισμένοι, μιας και αρκετές εργασίες απαιτούν το να κάθεται κάποιος σε ένα γραφείο. 

Εκτός από τις ώρες εργασίας, ο κόσμος παραμένει καθισμένος για αρκετές ώρες κάθε μέρα, στον καναπέ, την καρέκλα ή την πολυθρόνα του. Είναι γνωστό πως η καθιστική ζωή έχει άσχημες επιπτώσεις στην υγεία και απαιτείται περπάτημα 10-20 λεπτών ανά ώρα. Ωστόσο, υπάρχει και κάτι ακόμη.

Ο τρόπος που κάθεται κάποιος, μπορεί να δείξει πολλά για την προσωπικότητά του.

Παρακάτω θα μάθετε για τις διάφορες στάσεις του σώματος και όσα αποκαλύπτουν.

Ο τρόπος που κάθεστε, δείχνει πολλά για την προσωπικότητά σας


Ορισμένες στάσεις καθίσματος μπορεί να εκπέμψουν μια επιθετική διάθεση, ενώ άλλες δείχνουν πως είστε ανασφαλείς και ντροπαλοί.

#1 Οκλαδόν

Αν κάθεστε στο πάτωμα με τα πόδια οκλαδόν, σημαίνει πως είστε ανοιχτός και ξέγνοιαστος άνθρωπος. Η στάση με τα γόνατα στο πλάι, δείχνει πως είστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες. Η ευελιξία που απαιτείται για να καθίσετε με αυτόν τον τρόπο, υποδηλώνει ότι είστε επίσης συναισθηματικά ευέλικτοι.

#2 Ίσια, σωστή στάση

Το να κάθεστε με ίσια στάση, σημαίνει πως είστε αρκετά σίγουροι. Αν συνήθως κάθεστε έτσι, είστε ένα ισχυρό και αξιόπιστο άτομο, ενώ απευθύνονται σε εσάς όσοι χρειάζονται παρηγοριά ή βοήθεια. Γνωρίζετε πώς να διασκεδάζετε και να απολαμβάνετε τα μικρά πράγματα στη ζωή.

#3 Προς τα πίσω

Γνωρίζατε πως το να στηρίζεστε προς τα πίσω, μπορεί να υποδηλώνει πως είστε αναλυτικοί; Αυτό σας επιτρέπει να παρατηρήσετε μια κατάσταση χωρίς να ενεργείτε. Σημαίνει ότι θέλετε να πάρετε αυτό που βλέπετε, αλλά είστε προσεκτικοί πριν εμπλακείτε. Δείχνει επίσης ότι είστε ένας σοβαρός άνθρωπος, που συχνά γνωρίζει καλά τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων.

#4 Σταυρωμένοι αστράγαλοι


Αν η συνηθισμένη στάση σας περιλαμβάνει το σταύρωμα των αστραγάλων, σημαίνει πως είστε κομψοί, αλλά απλοί και ανοιχτοί. Καθώς είναι σχετικά χαλαρή θέση, οι σταυρωμένοι αστράγαλοι με ελαφρώς ανοιχτά πόδια δείχνουν ότι αισθάνεστε άνετα. Είναι βασιλική στάση και κάνετε όλους τους γύρω σας να αισθάνονται αυτοπεποίθηση.

#5 Ενωμένα γόνατα


Αν κάθεστε έτσι, σημαίνει ότι είστε ευαίσθητοι και ενδιαφέρεστε για τους γύρω σας, είστε σταθεροί σωματικά και συναισθηματικά, ενώ νιώθετε ασφάλεια και άνεση. Οι φίλοι και η οικογένειά σας συχνά εξαρτώνται από εσάς σε συναισθηματικό επίπεδο.

#6 Σταυρωτά χέρια


Πρόκειται για ένα σημάδι δύναμης, άμυνας και εμπιστοσύνης. Μπορεί να σημαίνει πως νιώθετε προστατευτικά και προστατεύετε κυριολεκτικά το σώμα σας από τον κόσμο. Οι άνθρωποι που σταυρώνουν συχνά τα χέρια τους είναι συνήθως στοχαστικοί, σοβαροί και πολύ αναλυτικοί.

#7 Πλάγια θέση


Αν κάθεστε με τα γόνατα στο πλάι, είστε ένας γλυκός άνθρωπος με ευαισθησίες. Επίσης, ίσως σημαίνει πως είστε ερωτευμένοι. Αν τα γόνατα και το στήθος δείχνουν προς τον πιθανό σας σύντροφο, υποδηλώνετε πως είστε ανοιχτοί και διαθέσιμοι.

#8 Χέρια στην αγκαλιά


Το να έχετε τα χέρια στην αγκαλιά σας, μπορεί να υποδηλώνει πως είστε ντροπαλοί και προσεκτικοί. Έτσι, φαίνεστε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι. Είστε ταπεινοί, λιτοί και ευαίσθητοι προς τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων. Χαρακτηρίζεστε ως απίστευτα, συμπονετικά και ευγενικά άτομα.

#9 Στα γόνατα


Το να στέκεστε στα γόνατα, σημαίνει γενικά πως νιώθετε δυνατοί και χρήσιμοι. Συχνά οι άνθρωποι που περνούν πολλή ώρα έτσι, είναι οι γονείς και οι παππούδες που παίζουν με τα παιδιά τους. Θεωρήστε φυσικοί ηγέτες, είστε γρήγοροι και καλοί στην επίλυση προβλημάτων.

#10 Χαλαρός κορμός σώματος


Αν κάθεστε στο κέντρο ενός καναπέ, σημαίνει πως νιώθετε σιγουριά. Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για το πού να καθίσουν, αλλά οι σίγουροι άνθρωποι κάθονται όπου θέλουν χωρίς να το σκεφτούν δύο φορές. Είστε τολμηροί, φιλικοί και κάνετε εύκολα φίλους.

#11 Ανήσυχο σταυροπόδι


Αν κάθεστε συχνά έτσι ενώ κουνάτε τα πόδια σας, σημαίνει πως είστε ένας οργανωτικός άνθρωπος. Κρατάτε πάντα τις υποσχέσεις και την ψυχραιμία σας, ακόμη και σε στιγμές χάους. Προσέχετε τις λεπτομέρειες και γι’ αυτό μπορείτε να διαβάσετε εύκολα τους ανθρώπους, ενώ στηρίζετε πάντα τους φίλους σας.

#12 Χέρια πλεγμένα στην αγκαλιά


Οι άνθρωποι που κάθονται με τα χέρια τους έτσι, συχνά είναι ήρεμοι, ειρηνικοί και ευγενικοί. Πιθανότατα δε θα θεωρείτε τον εαυτό σας κοινωνικό, αλλά είστε υπέροχος συνομιλητής και πολύ πιστός φίλος. Είστε προσεκτικοί και επηρεάζετε τις ψυχές των ανθρώπων. Όταν μιλάτε, σας ακούν και σας σέβονται.

#13 Δάχτυλα πλεγμένα στην αγκαλιά


Αυτό δείχνει πως είστε παθιασμένοι και συναισθηματικοί. Διατηρείτε το πάθος για τη ζωή και λόγω αυτού, οι άνθρωποι έλκονται από εσάς. Είστε ζεστοί, γλυκοί και σας αρέσει να κάνετε τους άλλους να γελούν και να νιώθουν καλά.

Με ποιον τρόπο κάθεστε;


Πώς κάθεστε αυτή τη στιγμή; Μήπως δείχνει τον τρόπο που νιώθετε;

Πηγή: diaforetiko.gr 
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου