Amfipoli News: Καρατομήσεις για το ρωμαϊκό πόρισμα με φόντο την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμφίπολη (VIDEO)

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Καρατομήσεις για το ρωμαϊκό πόρισμα με φόντο την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμφίπολη (VIDEO)



Λίγες ώρες πριν γίνουν οι δηλώσεις του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη για τη χρονολόγηση του μνημείου της Αμφίπολης, στην εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου έκλειναν και τυπικά οι εργασίες συγκρότησης του νέου ΚΑΣ με τις πρώτες απώλειες να γίνονται πλέον ορατές στο κυβερνητικό στρατόπεδο.
Η Λυδία Κονιόρδου μπροστά στον κίνδυνο μιας πιθανής καρατόμησής της από τη θέση της υπουργού και στην προσπάθεια της να μη χρεωθεί τα λάθη της Γ.Γ του ΥΠ.ΠΟ Μαρίας Βλαζάκη, απομάκρυνε από το ΚΑΣ την προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ημαθίας Αγγελική Κοτταρίδη προφανώς γιατί θεωρεί ότι είναι η βασική υπεύθυνη για το ρωμαϊκό πόρισμα που συνέταξε μαζί με την προϊσταμένη του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης Τζένη Βελένη.
Από την άλλη, πανικό προκάλεσαν στο κυβερνητικό στρατόπεδο οι ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, για συνέχιση των ανασκαφών στον τύμβο Καστά μαζί με τις καταγγελίες του για μικροπολιτικές σκοπιμότητες και για καθυστερήσεις εργασιών.
Το σκηνικό στο ΥΠ.ΠΟ όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο, ήταν ήδη επιβαρημένο και από την πρόσφατη εκδήλωση ενδιαφέροντος του Μαξίμου στο θέμα της Αμφίπολης μετά την επίσκεψη της κυρίας Κονιόρδου στην Αμφίπολη, αφού διαπιστώθηκε ότι οι απώλειες από το συγκεκριμένο ζήτημα λόγω της στρατηγικής που ακολουθήθηκε ήταν πολλές.
Μετά λοιπόν από την απομάκρυνση Κοτταρίδη και, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, η υπουργός πολισμού αποφάσισε να κάνει μια ακόμη προσπάθεια να λειάνει τις σχέσεις των υποστηρικτών του μνημείου με το ΣΥΡΙΖΑ και επιχειρεί τώρα να πληροφορηθεί επιστημονικά με ποιό τρόπο τεκμηριώνεται η Μακεδονικότητα του μνημείου κάτι που και η ίδια πιστεύει.
Το «παιγνίδι» όμως, όπως δείχνουν οι εξελίξεις χάθηκε για την κυβέρνηση, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αυτός που κέρδισε τις εντυπώσεις με τις δωρικές μεν αλλά ουσιαστικές ανακοινώσεις του από την Αμφίπολη.
Χαρακτήρισε Εθνικό ζήτημα την ανασκαφή και μίλησε για συνέχιση των ανασκαφών στο τύμβο Καστά, κάλυψε πλήρως την επιστημονική ομάδα , αναγνώρισε τη δυσκολία και την προσπάθεια με την οποία ολοκληρώθηκε το έργο και έδωσε τα εύσημα για τη διεθνή προβολή του μνημείου.
Από την σκοπιά της τοπικής κοινωνίας για πρώτη φορά οι κάτοικοι της Μεσσολακιάς συνομίλησαν με τον αρχηγό ενός κόμματος που κατά κοινή ομολογία θεωρείται ο αυριανός πρωθυπουργός και είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν μαζί του τις αγωνίες όχι μόνο για την ανασκαφή αλλά και της πορείας της χώρας.
Το θετικό κλίμα συνεργασίας του Κυριάκου Μητσοτάκη διαφάνηκε επίσης και με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μαμεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα που ουσιαστικά είναι και ο χρηματοδότης των ανασκαφών, ενώ παράλληλα δικαιώνεται απόλυτα ο δήμαρχος της περιοχής Κώστας Μελίτος για τις έως τώρα πρωτοβουλίες που ανέπτυξε μέσα σε αντίξοες και «πολεμικές» συνθήκες.
ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Ο ΤΥΜΒΟΣ ΚΑΣΤΑ

του Γιώργου Ροδάκογλου

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου