Amfipoli News: Αυτά είναι τα τρόφιμα που θα σας... κόψουν τον ιδρώτα!

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Αυτά είναι τα τρόφιμα που θα σας... κόψουν τον ιδρώτα!


Η θερμοκρασία του περιβάλλοντος παίζει σημαντικό ρόλο στην θερμοκρασία του σώματός μας, αυτό είναι γνωστό!
Αλλά, αυτό που μπορεί πολλοί να αγνοείται, είναι πως στην αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, παίζει ρόλο και η διατροφή που κάνουμε!
Αυτό σημαίνει πως υπάρχουν τρόφιμα όπως η καφεΐνη το αλκοόλ και οι τσίλι τροφές που ανεβάζουν την θερμοκρασία του σώματος μιας και διεγείρουν τους ιδρωτοποιούς αδένες και προκαλούν υπερβολική εφίδρωση!
Από την άλλη όμως, υπάρχουν και τροφές που αν τις προσθέσουμε στο διαιτολόγιο μας , συμβάλλουν στην καλή διατήρηση της υγείας μας κατά τους θερινούς μήνες!
Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα τρόφιμα που ρίχνουν την θερμοκρασία του σώματος…
  1. Καρπούζι : με 90% περιεκτικότητα σε νερό βοηθά στην ενυδάτωση του οργανισμού και περιέχει και λυκοπενίο που αποτρέπει την καρδιαγγειακή νόσο και τον καρκίνο.
  2. Πεπόνι : μία σωστή επιλογή , όχι μόνο για το νερό που περιέχει αλλά και για την υψηλή περιεκτικότητά του σε κάλλιο σε συνδυασμό με τις λίγες θερμίδες!
  3.  Αγγούρι : δεν θα πρέπει να λείπει από την διατροφή σας μιας και έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό , είναι διουρητικό και έχει αρκετές φαρμακευτικές ιδιότητες!
  4. Ραπανάκια : είναι από τα κατεξοχήν τρόφιμα που μειώνουν την θερμοκρασία του σώματος εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητας του σε νερό και βιταμίνες!
  5. Εσπεριδοειδή : όποιο φρούτο αυτής της κατηγορίας επιλέξετε να καταναλώσετε, να είστε σίγουροι πως θα κρατήσει το δέρμα σας λαμπερό και αποτελούν ασπίδα απέναντι σε πολλές ασθένειες!
  6. Ροδάκινα& βερίκοκα : περιέχουν κάλλιο, βιταμίνη Β12 , βιταμίνη Α και άλλα θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην «επισκευή» του δέρματος και ρυθμίζουν την θερμοκρασία του σώματος!
  7. Φακές, φασόλια, σταφύλια & μπανάνες : περιέχουν τανίνη , μια ουσία δηλαδή που βοηθάει το σώμα να απορροφήσει το νερό!
Γιατί ως γνωστόν… η λύση είναι στη φύση!

Πηγή: kontranews.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου