Δείτε τι μπορείτε να δημιουργήσετε με μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ένα κουτάκι μπύρας
Υπάρχουν κάποιες συνταγές που χαρακτηρίζονται εύκολες και απλές, ιδανικές για... τεμπέλες, ή νέες νοικοκυρές, φοιτήτριες αλλά και άνδρες που δεν το έχουν ιδιαίτερα με τη μαγειρική ή πολύ απλά δεν τους αρέσει. Εγώ από την πλευρά μου πάλι, θα τις αποκαλούσα έξυπνες και εξαιρετικά πρακτικές, για όλους όσους θέλουν να κάνουν κάτι γρήγορο, εντυπωσιακό και συνάμα γευστικό. Γιατί να δυσκολεύουμε άλλωστε τη ζωή μας!!!
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτάκι μπύρας
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτάκι μπύρας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαθύ μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, κάνετε μία λακουβίτσα, προσθέτετε τη μπύρα και ζυμώνετε, μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και να μη κολλάει στα χέρια σας. Από εδώ και πέρα, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε όπως θέλετε...
Σε ένα βαθύ μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, κάνετε μία λακουβίτσα, προσθέτετε τη μπύρα και ζυμώνετε, μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και να μη κολλάει στα χέρια σας. Από εδώ και πέρα, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε όπως θέλετε...
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
1. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη ζύμη σας για να κάνετε πίτσα. Την ανοίγετε και προσθέτετε υλικά της αρεσκείας σας, ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο.
1. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη ζύμη σας για να κάνετε πίτσα. Την ανοίγετε και προσθέτετε υλικά της αρεσκείας σας, ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο.
2. Μπορείτε να κάνετε πεϊνιρλί ή καλτσόνε. Προσθέσετε σάλτσα για να το κάνει πιο ζουμερό και γευστικό και από εκεί και πέρα, ό,τι θέλετε, όπως αλλαντικά, μανιτάρια, τυρί που λιώνει.
3. Μπορείτε να κάνετε ψωμάκια μπύρας, προσθέτοντας στη ζύμη λίγο αλάτι, κάνετε μικρές μπάλιτσες και ψήνετε. Αν θέλετε για χρώμα αλείφετε με αυγό και προσθέτετε σουσάμι. Εναλλακτικά στα ψωμάκια μπορείτε να βάλετε μυρωδικά, τυρί, ελιές και ο,τιδήποτε άλλο θέλετε.
4. Μπορείτε να κάνετε λουκανοπιτάκια, τυροπιτάκια και γενικώς ό,τι σας αρέσει και είναι του γούστου σας.
* Ο χρόνος ψησίματος φυσικά ποικίλλει ανάλογα με το τι θα κάνετε και το φούρνο σας. Φυσικά και θα καταλάβετε όταν είναι έτοιμο. Να θυμάστε πάντως πως δε θέλει ιδιαίτερη ώρα. Από 20 έως και 40 λεπτά.
Καλή σας επιτυχία και καλή όρεξη!!!
Γράφει η Θένια Μυλωθρίδου
Γράφει η Θένια Μυλωθρίδου
life-events.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου