Amfipoli News: 5 συμβουλές για να αποφύγεις τις καλοκαιρινές ουρολοιμώξεις!

Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

5 συμβουλές για να αποφύγεις τις καλοκαιρινές ουρολοιμώξεις!


Οι ουρολοιμώξεις φαίνεται να προτιμούν ιδιαίτερα τις γυναίκες, τις οποίες ταλαιπωρούν με ενοχλητικά συμπτώματα. Πόσο μάλλον τους καλοκαιρινούς μήνες, που οι υψηλές θερμοκρασίες και η υγρασία ευνοούν την ανάπτυξη μικροβίων. Για να είσαι σίγουρη ότι τίποτα δεν θα χαλάσει τις καλοκαιρινές διακοπές σου, συγκεντρώσαμε μερικές χρήσιμες συμβουλές. Έτσι, θα προλάβεις το πρόβλημα και θα παραμείνεις ξέγνοιαστη και υγιής τις ζεστές μέρες που θα ακολουθήσουν.

Πιες νερό!
Η λίστα με τα οφέλη του για το σώμα μας φαίνεται να μην έχει τέλος. Ενυδατώνει τον οργανισμό σε βάθος, κάνοντας την επιδερμίδα μας να μοιάζει φρέσκια και λαμπερή, είναι ο καλύτερος σύμμαχός μας ενάντια στον μεγαλύτερο εχθρό μας, την κυτταρίτιδα και φυσικά μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε τις ενοχλητικές ουρολοιμώξεις. Πώς; Καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες νερού, βοηθάμε στον «καθαρισμό» του ουροποιητικού μας συστήματος, αποβάλλοντας τα μικρόβια από την κύστη.

Όσο πιο συχνά, τόσο πιο καλά!
Μπορείς να είσαι αναβλητική με οτιδήποτε άλλο, αλλά όχι με τις επισκέψεις στην τουαλέτα. Ακόμη όμως και αν βρίσκεσαι σε εξωτερικό χώρο, μην αποφεύγεις τις τακτικές επισκέψεις στο εν λόγω δωμάτιο. Το ίδιο ισχύει για την ούρηση πριν και μετά τις σεξουαλικές επαφές, προκειμένου να εμποδίσεις τα μικρόβια πριν εγκατασταθούν στην ουρήθρα και στη συνέχεια την ουροδόχο κύστη.

Φρόντισε την ευαίσθητη περιοχή!
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξεις είναι η φορά που χρησιμοποιείς το χαρτί υγείας. Σίγουρα, η μαμά σου το επαναλάμβανε όταν ήσουν μικρή, αλλά μην το ξεχνάς: Η κίνηση είναι από μπροστά προς τα πίσω, ώστε να μην μεταφέρεις τα μικρόβια στην ουρήθρα και τον κόλπο.

Made of cotton!
Ωραία τα εσώρουχα με περίτεχνα σχέδια, αλλά προσπάθησε να αποφύγεις τα συνθετικά υφάσματα και να επιλέξεις βαμβακερά εσώρουχα, που επιτρέπουν στο δέρμα σου να «αναπνέει». Μην ξεχνάς, ότι το ζεστό και υγρό περιβάλλον ευνοεί τον πολλαπλασιασμό των μικροβίων! Για τον ίδιο λόγο, άλλαζε το βρεγμένο σου μαγιό κάθε φορά που βγαίνεις από τη θάλασσα.

Βάλε το cranberry στη διατροφή σου!
Σύμφωνα με μελέτες, η κατανάλωση Cranberry μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη ή τη θεραπεία των επανεμφανιζόμενων ουρολοιμώξεων!

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου