Τα παγωτά σοκολάτα-μπανάνα μας αρέσουν πολύ! Στην πιο εύκολη και light εκδοχή τους πάλι, φτιάχνονται με ολόκληρο φρούτο και επικάλυψη σοκολάτας. Θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
Για τα παγωτίνια μπανάνας θα χρειαστείτε:
3 μπανάνες
125 γρ. σοκολάτα μαύρης κουβερτούρας, ψιλοκομμένη
75γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα
125 γρ. σοκολάτα μαύρης κουβερτούρας, ψιλοκομμένη
75γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις μπανάνες και τις κόβετε σε κομμάτια όσο 2½ δάχτυλα. Στρώνετε ένα δίσκο με λαδόκολλα.
Μπήγετε στα κομμάτια της μπανάνας από μια οδοντογλυφίδα και αφού τα βάλετε στο δίσκο που ετοιμάσατε τα αφήνετε στην κατάψυξη για 3 ώρες.
Λιώνετε την κουβερτούρα στα μικροκύματα και αφού γίνει χλιαρή παίρνετε τα κομμάτια της μπανάνας από την οδοντογλυφίδα και τα βουτάτε στη λιωμένη σοκολάτα να καλυφθούν.
Πασπαλίζετε με το αμύγδαλο και τα αφήνετε στην κατάψυξη μέχρι να έρθει η ώρα να τα σερβίρετε.
Tips
Αν θέλετε, μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία της επικάλυψης με σοκολάτα άλλη μια φορά. Σε αυτή την περίπτωση μετά το πρώτο βούτηγμα στη σοκολάτα αφήνετε τα παγωτίνια για μια ώρα στην κατάψυξη και επαναλαμβάνετε μετά.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου