Amfipoli News: Τα 10 θαύματα του κόσμου... [photos]

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Τα 10 θαύματα του κόσμου... [photos]



Με τόσα πολλά πανέμορφα πράγματα και τοπία πάνω στη γη σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολο να συμφωνήσουν όλοι μεταξύ τους για το ποια θα είναι τα 10 θαύματα του κόσμου. Αυτή λοιπόν είναι είναι η δική μας λίστα με τα 10 θαύματα του κόσμου και κατά τη γνώμη μας αποτελεί ότι καλύτερο έχει να μας προσφέρει η φύση.

10. Σαχάρα

ta-10-thaumata-tou-kosmou-7.jpg

Η Σαχάρα είναι η μεγαλύτερη έρημος του κόσμου και καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της Βορείου Αφρικής. Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι η Σαχάρα δεν καλύπτεται εξολοκλήρου από άμμο. Αντίθετα οι αμμόλοφοι καλύπτουν μόνο ένα μικρό κομμάτι της ερήμου, αφού αυτή αποτελείται περισσότερο από πετρώδεις άγονους λόφους με ελάχιστη άμμο.

9. Ha Long Bay

ta-10-thaumata-tou-kosmou-5.jpg

Το Ha Long Bay βρίσκεται στο Βόρειο Βιετνάμ γύρω από μία τεράστια ακτή μήκους 120 χιλιομέτρων. Αποτελείται από χιλιάδες μικρά νησιά τα οποία περιέχουν πυκνή βλάστηση και τεράστιες σπηλιές.

8. Έβερεστ

ta-10-thaumata-tou-kosmou-2.jpg

Το Έβερεστ είναι το ψηλότερο βουνό του κόσμου με ύψος 8.848 μέτρα και βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Θιβέτ και Νεπάλ. Κάθε χρόνο γίνεται πόλος έλξης για πάρα πολλούς ορειβάτες, οι οποίοι αγνοούν τον τεράστιο κίνδυνο που υπάρχει σε τέτοια υψόμετρα. Τα περισσότερα πτώματα αυτών που δεν τα καταφέρνουν δεν βρίσκονται ποτέ.

7. Ανταρκτική

ta-10-thaumata-tou-kosmou-4.jpg

Η Ανταρκτική είναι η πιο ψυχρή, πιο ξηρή και η ήπειρος με τους περισσότερους ανέμους. Το 98% της έκτασής της καλύπτεται από πάγο και η πανίδα της αποτελείται κυρίως από πιγκουίνους, μπλε φάλαινες και όρκες.

6. Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος

ta-10-thaumata-tou-kosmou-8.jpg

Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος είναι ο μεγαλύτερος ύφαλος του κόσμου (περισσότερο από 3000 χλμ.), όπως επίσης και ο μόνος που είναι ορατός από το διάστημα. Φιλοξενεί πολλά ήδη σπάνιων ζώων όπως πράσινες θαλάσσιες χελώνες, δελφίνια, φάλαινες, θαλάσσια φίδια και ψάρια κλόουν.

5. Grand Canyon

ta-10-thaumata-tou-kosmou-6.jpg

Το Grand Canyon βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Αριζόνα και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά αξιοθέατα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το φαράγγι έχει βάθος πάνω από 1,6 χιλιόμετρα. Μπορεί να μην είναι το μεγαλύτερο φαράγγι του κόσμου. Ωστόσο η θέα που προσφέρει στους επισκέπτες δε συγκρίνεται με καμία άλλη.

4. Καταρράκτες Iguazu

ta-10-thaumata-tou-kosmou-1.jpg

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα της φύσης. Οι καταρράκτες Iguazu βρίσκονται στα σύνορα μεταξύ Αργεντινής και Βραζιλίας. Πρόκειται για 275 καταρράκτες που πέφτουν κατά μήκος του ποταμού Iguazu. Το θέαμα είναι εκπληκτικό.

3. Αμαζόνιος

ta-10-thaumata-tou-kosmou-10.jpg

Ο Αμαζόνιος είναι ο μεγαλύτερος σε όγκο ποταμός του κόσμου. Σε αυτόν ζουν πάνω από 3.000 σπάνια είδη ψαριών και καθημερινά ανακαλύπτονται καινούργια. Πολλά σπάνια είδη ζώων ζουν και στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, το μεγαλύτερο τροπικό δάσος στον κόσμο.

2. Νησιά Γκαλαπάγκος

ta-10-thaumata-tou-kosmou-9.jpg

Τα Νησιά Γκαλαπάγκος είναι ένα μικρό σύμπλεγμα νησιών τελείως απομακρυσμένο στον Ειρηνικό Ωκεανό ,το οποίο ανήκει στο Εκουαδόρ. Τα νησιά είναι γνωστά για το μοναδικό τους οικοσύστημα το οποίο αποτέλεσε και έμπνευση για τη θεωρεία του Δαρβίνου.

1. Serengeti

ta-10-thaumata-tou-kosmou-3.jpg

Το Serengeti βρίσκεται στη βορειοδυτική Τανζανία και εκεί πραγματοποιείται η μεγαλύτερη μαζική μετακίνηση χερσαίων θηλαστικών στον πλανήτη.
Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου