Amfipoli News: Το γιγαντιαίο Stratolaunch δοκίμασε τους 6 κινητήρες του

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Το γιγαντιαίο Stratolaunch δοκίμασε τους 6 κινητήρες του


Επιμέλεια: Θάνος Σ. Επαχτίτης Το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο με άνοιγμα των πτερυγων 117 μέτρα, έκανε μόλις... ένα ακόμη βήμα προς την πρώτη πτήση, ολοκληρώνοντας την πρώτη φάση των δοκιμών των κινητήρων. Για πρώτη φορά, το γιγαντιαίο αεροπλάνο δοκίμασε τους έξι turbofan κινητήρες Pratt and Whitney.

Το γιγαντιαίο Stratolaunch, που κατασκευάστηκε από την Scaled Composites για την αεροδιαστημική εταιρεία του Paul Allen (Stratolaunch Systems) και αποκαλύφθηκε τον Μάιο, είναι ένα τεράστιο «διπλό» αεροσκάφος σχεδιασμένο να μεταφέρει πυραύλους σε υψόμετρο και στη συνέχεια, οι πύραυλοι αυτοί, θα εκτοξεύονται για να μεταφέρουν δορυφόρους σε τροχιά. Είναι ένας νέος τρόπος εκτόξευσης φορτίου στο διάστημα που εξοικονομεί καύσιμα φέρνοντας τον πύραυλο σε μεγάλο υψόμετρο πριν από την εκτόξευση. Ο αντίπαλος Virgin Galactic εργάζεται σε ένα παρόμοιο σύστημα εκτόξευσης και το αεροσκάφος που θα μεταφέρει πυραύλους για την εταιρία του Richard Branson, είναι ένα τροποποιημένο 747.

Το Stratolaunch θα περάσει τους επόμενους μήνες δοκιμάζοντας τους κινητήρες σε όλο και αυξανόμενα επίπεδα ισχύος που θα κορυφωθούν με τις πρώτες δοκιμές τροχοδρόμησης. Είναι άγνωστο αυτή τη στιγμή πότε θα πραγματοποιήσει τη πρώτη του πτήση, δεδομένου του αριθμού και της πολυπλοκότητας των συστημάτων που πρέπει να δοκιμαστούν.

Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου