Amfipoli News: 100 ΧΡΟΝΙΑ «ΦΩΤΟ ΠΕΝΝΑΣ»

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

100 ΧΡΟΝΙΑ «ΦΩΤΟ ΠΕΝΝΑΣ»



Το φωτογραφείο Photo Penna συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια παρουσίας στην πόλη των Σερρών. Το φωτογραφείο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της πόλης.
Η ιστορία του φωτογραφείου παρουσιάζεται μέσα από το κείμενο που υπάρχει στην ιστοσελίδα ΠΕΝΝΑΣ PHOTOGRAFIA  https://photopenna.gr/ :
“Το 1914 δύο φίλοι, ο Α. Πέννας και ο Π. Δαϊρετζόπουλος, αποφασίζουν να ιδρύσουν το Photo Penna, το πρώτο και μοναδικό φωτογραφείο στην πόλη των Σερρών.
Συμμετέχουν σε διαγωνισμούς φωτογραφίας που διεξάγονται σε Ελλάδα και εξωτερικό (Γερμανία) όπου κερδίζουν σημαντικές διακρίσεις. 
Ο ζήλος τους και το μεράκι τους για την φωτογραφία, τους καθιστά πολύ σύντομα γνωστούς στο πανελλήνιο, καθώς μπροστά στον φωτογραφικό φακό τους στάθηκαν εξέχουσες προσωπικότητες της Ελλάδας εκείνη την εποχή.
Χαρακτηριστική είναι η επιστολή της κας Μαρίκας Κοτοπούλη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Ελεύθερος λαός» στις 3/2/1935:
«Τα υπέροχα αριστουργήματά σας τιμούν την πατρίδα μας και επιτρέψτε μου να σας εκφράσω τον μεγάλο θαυμασμόν μου ως και τα θερμότατα συγχαρητήρια μου. Θα έρχομαι πολύ συχνά εις τα Σέρρας να σας βλέπω και θα διαλαλήσω ανά την υφήλιον το υπέρλαμπρον ταλέντο σας»
Το Photo Penna συνέχισε την πορεία του με πολύ μεγάλη επιτυχία στα χέρια των Σταμάτη Πέννα και Στέφανο Σιδέρογλου ενώ το 1968 αναλαμβάνει την διαχείριση ο Αλέκος Σιδέρογλου, ο οποίος ανήκει στην τρίτη γενιά φωτογράφων της οικογένειας.
Οι διακρίσεις συνεχίζονται για το Photo Penna με επιτυχίες σε ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς, ο Α. Σιδέρογλου καταξιώνεται στον χώρο της φωτογραφίας και η δουλειά του γίνεται ευρέως γνωστή στην πόλη των Σερρών.
Την δεκαετία του ’90 το Photo Penna περνάει στους εκπροσώπους της τέταρτης γενιάς φωτογράφων, τους Στέφανο και Κώστα Σιδέρογλου. Τα δύο αδέρφια ήρθαν σε επαφή με την καλλιτεχνική φωτογραφία από πολύ μικρή ηλικία, παρακολουθώντας τον πατέρα τους Αλέκο Σιδέρογλου, ο οποίος τους μυεί στην τέχνη της καλλιτεχνικής φωτογραφίας.
Ο Στέφανος και ο Κώστας, ενθουσιασμένοι να συνεχίσουν την παράδοση της οικογένειας, αποφασίζουν να σπουδάζουν την τέχνη της φωτογραφίας στις σχολές Blow up και E.S.P αντίστοιχα. Μετά την αποφοίτησή τους ασχολούνται ενεργά με την καλλιτεχνική φωτογραφία, γίνονται μέλη του πανελλήνιου συλλόγου φωτογράφων και λαμβάνουν μέρος σε διαγωνισμούς φωτογραφίας, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος.
Με συνεχή συμμετοχή σε διεθνή σεμινάρια, τα δύο αδέρφια εκπαιδεύονται συνεχώς στις νέες τεχνολογίες και τεχνοτροπίες της φωτογραφίας.
Ασχολούνται με πολλά είδη φωτογραφίας και ιδιαίτερα με το ανθρώπινο στοιχείο, με φωτογραφίες της φύσης και χρωματικές συνθέσεις.
Τα τελευταία χρόνια εξειδικεύονται στην φωτογράφιση γάμου και βάφτισης, αποτυπώνοντας την παράδοση με τα πλέον σύγχρονα μέσα και τεχνικές, δημιουργώντας ψηφιακά ή αναλογικά άλμπουμ με ιδιαίτερο στυλ και ύφος.
Μέσα από την φωτογραφική τους ματιά συλλαμβάνουν την εικόνα που ξετυλίγεται μπροστά τους με νοσταλγικό ή σύγχρονο τρόπο και επενδύουν όλο τους τον ενθουσιασμό και το πάθος τους για να πετύχουν το αποτέλεσμα που θα ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό πελάτη.
Ο Στέφανος και ο Κώστας Σιδέρογλου, καταξιωμένοι πλέον στον χώρο χάρη στην έντονη δημιουργικότητα και τον ενθουσιώδη χαρακτήρα τους, αποσκοπούν να μεταδώσουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που τους διακρίνουν και στην επόμενη, 5η γενιά, φωτογράφων του Photo Penna.”

blife.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου