Amfipoli News: ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ: «Μέχρι και ισόβια κάθειρξη για την Ρένα Δούρου…»

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ: «Μέχρι και ισόβια κάθειρξη για την Ρένα Δούρου…»



Αλυσιδωτές εξελίξεις μετά την Εθνική Τραγωδία στη Δυτική Αττική και το πλήθος των αποκαλύψεων για την Περιφερειάρχη αρένα Δούρου.
Ήδη έχει κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά κατά της Ρένας Δούρου, άκρως στοιχειοθετημένη, σχετικά με τις σοβαρότατες ευθύνες που φέρει για αυτήν την τραγωδία.
Ο τ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Ιωάννης Σακκάς, γράφει αναφερόμενος στις δηλώσεις της Ρένας Δούρου το 2014, μετά τις καταστροφές στην Παλιά Κοκκινιά του Πειραιά, αλλά και το πλήθος αναφορών της για την ανάγκη υλοποίησης αντιπλημμυρικών έργων:
Δηλαδή γνώριζε το θέμα και τον κίνδυνο των πολιτών και παρά ταύτα τους εξέθεσε ενώ έπρεπε ως Περιφερειάρχης να τους βοηθήσει έγκαιρα και να προκληθούν βλάβες στη υγεία ή θάνατοι. Το έγκλημα έχει όνομα. Λέγεται Έκθεση άρθρου 306 παρ 2 περιπτ β ΠΚ και τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον 6 έτη. Θυμήσου το άρθρο 268 β,γ ΠΚ ( Πλημμύρα 6) που ορίζει μέχρι ισόβια κάθειρξη σε περίπτωση που επήλθε 1 θάνατος.
Κα Δούρου τα εγκλήματα της πλημμύρας και της έκθεσης τα γνωρίζεις; Το αντιπλημμυρικό σου σχέδιο το γνώριζες. Άρα είχες τη γνώση της επερχόμενης πλημμύρας και το κίνδυνο για τις ζωές των συμπολιτών σου. Τώρα ανέλαβε τις διοικητικές, αστικές και ποινικές σου ευθύνες.Κίνημα ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ πολιτών.”
*Ο Ιωάννης Σακκάς είναι ο παραιτηθείς Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, το 2011, καταγγέλλοντας δημοσίως παραγραφές κακουργημάτων υπουργών. Ως Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών υπηρέτησε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. 
Ως Εισαγγελέας Πρωτοδικών υπηρέτησε στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Γρεβενών (2005), Χαλκίδας (2005-2008) και Αθηνών (2008-8/3/2011, οπότε και απεχώρησε λόγω παραίτησής του από το Δικαστικό Σώμα με δημόσια δήλωση –διαμαρτυρία (9-3-2011 στην εφημερίδα «δημοκρατία») για τις παραγραφές κακουργημάτων υπουργών (εκτελεστικής εξουσίας) εξαιτίας κατάχρησης εξουσίας δια παραλείψεως (άρθρο 239 β ΠΚ) των βουλευτών (νομοθετικής εξουσίας) ως εισαγγελέων κατ΄άρθρο 86 του Συντάγματος.
24wro.com.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου