Amfipoli News: Αναφορές στην «Κόκκινη Μηλιά» - Οι Τούρκοι ετοιμάζονται (Φωτό)

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Αναφορές στην «Κόκκινη Μηλιά» - Οι Τούρκοι ετοιμάζονται (Φωτό)



Ως μία από τις σημαντικότερες θετικές εξελίξεις στο πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της μειονότητας της Θράκης χαρακτηρίζει την κατάργηση της υποχρεωτικής εφαρμογής της Σαρίας η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη, ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει τουρκόφρωνες μουσουλμάνους να απαιτούν ανοιχτά τον εκτουρκισμό της περιοχής, με ευθείες αναφορές στην «Κόκκινη Μηλιά».

Η ρύθμιση αυτή αφορά την μουσουλμανική μειονότητα που ζει στην Θράκη και αποτελείται από τους Έλληνες Πομάκους, τους Ρομά, τους τουρκόφρωνες και τους μαύρους Έλληνες, των οποίων οι πρόγονοι ήρθαν στην Ελλάδα την εποχή της Τουρκοκρατίας, ως σκλάβοι των μπέηδων, και παρέμειναν στην χώρα μας. Έχουν αφρικανικά χαρακτηριστικά και θρακιώτικη προφορά, ζώντας κυρίως  στο Αβατο, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Ξάνθη.
Η μουσουλμανική μειονότητα Ελλάδος είναι η μόνη ρητά αναγνωρισμένη μειονότητα, και μάλιστα ως θρησκευτική, στην Ελλάδα βάσει του άρθρου 45 της Συνθήκης της Λωζάνης.
Οι Τούρκοι ωστόσο την αποκαλούν τουρκική, θέλοντας κατά αυτόν τον τρόπο να αλλάξουν το status quo στην περιοχή, κάνοντας την ελεύθερη Θράκη δική τους.
Μέσα στην Θράκη ζουν πολίτες-«πράκτορες», όπως ο Μεχμέτ Κιρλί, κάτοικος Ξάνθης.
Με περηφάνια προβάλλει στο Facebook μια φωτογραφία του με τον ψευδομουφτή Μέτε και σχολιάζει, σύμφωνα με τα «Τουρκικά Νέα»: «Θα σταθούμε όρθιοι, δεν θα λυγίσουμε. Αγώνας μας είναι η ‘Κόκκινη Μηλιά’».
Σημειώνεται πως η «Κόκκινη Μηλιά» είναι ένα από τα σύμβολα του τουρκικού εθνικισμού. Εκφράζει την ιδέα της κατάληψης μιας περιοχής (βλ.Θράκη), την σύσταση τουρκικού κρατιδίου αλλά και την ενότητα των Τούρκων.
Ο εν λόγω πολίτης έχει μνημονεύσει μάλιστα το «Εθνικό Συμβόλαιο», τουτέστιν το αλυτρωτικό σχέδιο του Κεμάλ για ανακατάληψη μέχρι και της Θεσσαλονίκης!
Επίσης είχε αναρτήσει δηλώσεις του προέδρου του τουρκικού ακροδεξιού κόμματος «ΜΗΡ» ή αλλιώς «Γκρίζοι Λύκοι», Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος πριν από μόλις 15 μέρες δήλωνε στην κοινοβουλευτική του ομάδα πως «Δεν βγάζουμε από το μυαλό μας την Δυτική Θράκη, την Κύπρο…».
Το ελληνικό κράτος οφείλει, πέραν της Σαρίας, να πάρει μέτρα καταστολής του τουρκικού εθνικισμού, πριν να είναι αργά για την Θράκη.
Όσο για την «Κόκκινη Μηλιά» βρίσκεται στα βάθη της Ασίας και εκεί αναμένεται να βρεθούν αργότερα οι Τούρκοι!
Του Κίμωνα Χαραλάμπους

el.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου