Amfipoli News: Πώς θα είναι οι άνθρωποι σε 1000 χρόνια από τώρα. Ψηλότεροι, ανθεκτικοί σε ασθένειες και με βιονικά μάτια λένε επιστήμονες

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Πώς θα είναι οι άνθρωποι σε 1000 χρόνια από τώρα. Ψηλότεροι, ανθεκτικοί σε ασθένειες και με βιονικά μάτια λένε επιστήμονες



«Οι άνθρωποι συνεχώς εξελίσσονται», λέει το βίντεο του Tech Insider που έγινε viral, απαντώντας στο ερώτημα του πώς θα είναι ο άνθρωπος μετά από 1000 χρόνια. 
Παρόλο που είναι αρκετά δύσκολο να υποθέσουμε με ακρίβεια τι θα γίνει μετά από μια χιλιετία, επιστήμονες εκτιμούν ότι το περιβάλλον, η κλιματική αλλαγή αλλά και η εξέλιξη της τεχνολογίας μπορούν να αλλάξουν την εξωτερική εμφάνιση του ανθρώπου.
Ο άνθρωπος προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα και στις συνθήκες του περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα να αλλάζουν και τα χαρακτηριστικά του.
Εμφανώς πιο ψηλοί θα είναι οι άνθρωποι σε 1000 χρόνια από τώρα. Πρόκειται για μια παρατήρηση της εξέλιξης του ανθρώπου, γιατί σύμφωνα με τους ερευνητές, το ύψος του δεν έχει σταματήσει να αυξάνεται.
Το 1880 το μέσο ύψος ενός Αμερικανού άνδρα ήταν το 1.70, ενώ σήμερα είναι το 1,77.
Η εξέλιξη της τεχνολογίας επίσης, θα βοηθήσει στη βελτίωση των αισθήσεων, όπως η ακοή και όραση. Το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον έχει ήδη έχει δημιουργήσει μια συσκευή που υπόσχεται να αποκαταστήσει την όραση σε ανθρώπους με ολική τύφλωση.
Επομένως, δεν είναι απίθανο, αυτή η τεχνολογία να εξελιχθεί περισσότερο, ώστε ο άνθρωπος να μπορεί να δει όσα μέχρι τώρα είναι αόρατα, όπως οι υπέρυθρες ακτίνες.

Το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον έχει ήδη έχει δημιουργήσει μια συσκευή που υπόσχεται να αποκαταστήσει την όραση σε ανθρώπους με ολική τύφλωση.

Εκτός από τα εξωτερικά μας χαρακτηριστικά, οι ερευνητές πιστεύουν ότι θα αλλάξουν και τα γονίδια του ανθρώπου, ώστε να μπορεί να επιβιώσει από θανατηφόρες ασθένειες.
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, στη Νότια Αφρική υπάρχουν παιδιά που έχουν προσβληθεί από τον ιό του HIV, αλλά ζουν φυσιολογικά. Εκτιμάται ότι αυτά τα παιδιά έχουν αναπτύξει ένα μηχανισμό άμυνας στον ιό που τον εμποδίζουν να εξελιχθεί σε AIDs.
Έτσι, πιστεύεται ότι και με τη βοήθεια της τεχνολογίας, ο άνθρωπος θα μπορέσει να μεταβάλλει τα γονίδια του, με αποτέλεσμα να είναι ανθεκτικός σε ασθένειες. Είναι ακόμη δυνατόν, να βρεθεί η λύση για την γήρανση. Με αυτό το τρόπο, δεν θα αυξηθεί μόνο η ποιότητα της ζωής αλλά και η διάρκειά της.
Η αθανασία είναι ακόμη ένα πιθανό σενάριο, σε χίλια χρόνια. Οι άνθρωποι θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν τη συνείδησή τους και το μυαλό τους σε μια μηχανή. Ιταλοί και Κινέζοι επιστήμονες ήδη κάνουν πειράματα σε ζώα για να δουν αν μπορούν να μεταφέρουν το μυαλό από το ένα σώμα στο άλλο.
Ένα άλλο ενδεχόμενο είναι ότι ο άνθρωπος θα καταφέρει να κατοικήσει στον Άρη, όπου υπάρχει 66% λιγότερο φως απ’ ότι στη Γη. Σε αυτή την περίπτωση, η κόρη του ματιού θα διασταλεί ώστε να μπορεί να βλέπει καλύτερα.
Όσοι πάνε στον Άρη θα γίνουν ψηλότεροι από τους ανθρώπους της Γης, λόγω της χαμηλής βαρύτητας.
«Ό,τι και αν συμβεί την επόμενη χιλιετία, είτε συγχωνευθούμε με τις μηχανές είτε γίνουμε μηχανές, το βέβαιο είναι ένα: Η ανθρώπινη φυλή αλλάζει αδιάκοπα. Και όσο συντομότερα αλλάξουμε και αποκοπούμε από τη Γη, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να αποφύγουμε τον αφανισμό μας», καταλήγει το βίντεο.
Παρ’ όλα αυτά, οι θεωρίες αυτές είναι μόνο εκτιμήσεις που περισσότερο θυμίζουν ταινία επιστημονικής φαντασίας όπως το Blade Runner του 1982 που έδειχνε το Λος Άντζελες του 2019 γεμάτο ιπτάμενα αυτοκίνητα και εναέριες λεωφόρους. Λογικά μέχρι το 2019 δεν προλαβαίνει να επαληθευτεί το σενάριο. Έτσι και οι προβλέψεις για το πώς θα είναι ο άνθρωπος σε 1000 χρόνια. Λογικά δεν θα ζούμε για να τις επαληθεύσουμε…
Δείτε το βίντεο:
valueforlife.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου