Κρουασάν αλμύρα με ζύμη γιαουρτιού!!
Μια δόση βγαίνουν λίγα εσείς κάντε διπλή...
1/2 ποτήρι νερού γάλα κρύο
150 γρ γιαούρτι
1 αυγό και 1 ασπραδι(κρατάμε τον κρόκο για να αλείφουμε από πάνω)
1/2 ποτήρι ηλιέλαιο
1κσ ζάχαρη
1κγ αλάτι
1 φακελάκι μαγιά.
1/2κιλου αλεύρι γοχ
Τα ρίχνουμε όλα μαζί σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με το ζυμωτηρη για 2με 3 λεπτά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφηνουν για 1 ώρα περίπου. Ανοίγουμε στρογγυλό φύλλο κοβουμε με το μαχαίρι όπως τα κρουασάν βάζουμε ότι γέμιση θέλουμε (εγώ έβαλα ζαμπόν κασέρι σάλτσα ντομάτας και σε λίγα έβαλα κοτόπουλο μπεϊκον κασέρι) τυλίγουν όπως τα κρουασάν αφήνουμε σκεπασμένα με μια πετσέτα για ένα τέταρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για ένα τέταρτο με 20 λεπτά περίπου ανάλογα με το σχήμα που θα δώσουμε.
Η ζύμη βγάζει 22 μέτρια κρουασάν.
Θεοδώρα Ρουλα Παπαλιάγκα
προς Μπαχάρι και κανέλα.




Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου