Amfipoli News: Τζέιμς Σταυρίδης: «Τα Ίμια είναι Ελληνικά και θα παραμείνουν Ελληνικά – Αν η Τουρκία βρεθεί εκτός ΝΑΤΟ τότε…» (Βίντεο)

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Τζέιμς Σταυρίδης: «Τα Ίμια είναι Ελληνικά και θα παραμείνουν Ελληνικά – Αν η Τουρκία βρεθεί εκτός ΝΑΤΟ τότε…» (Βίντεο)



Ο πρώην ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ, Αμερικανός ναύαρχος ελληνικής καταγωγής Τζέιμς Σταυρίδης δήλωσε πώς «τα Ίμια είναι ελληνικά και θα παραμείνουν ελληνικά» τονίζοντας ωστόσο ότι φοβάται πως η Τουρκία γίνεται πιο απολυταρχική και απομακρύνεται από τη Δύση και τη Βορειοατλαντική Συμμαχία- και ως εκ τούτου, θα έπρεπε να καταβληθούν προσπάθειες η γείτονας χώρα να παραμείνει στο ΝΑΤΟ.

Με δηλώσεις του στο Greek Reporter ο κ. Σταυρίδης είπε πως η Τουρκία πρέπει να επικρίνεται για τη στάση της, αλλά αυτό να γίνεται «διακριτικά» (privately), και υπογράμμισε ότι η Δύση και το ΝΑΤΟ πρέπει να στηρίξει την Τουρκία, αλλιώς αυτή θα απομακρυνθεί. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε θα υπάρξει κίνδυνος για την Ελλάδα, πρόσθεσε, προτρέποντας τη Δύση να συνεργαστεί και με τις δύο χώρες για να μειωθεί ο κίνδυνος σύγκρουσης, «αρκεί να συνεχίζουμε να τονίζουμε πως τα νησιά στο Αιγαίο είναι ελληνικά».
Ωστόσο, απέρριψε τους προβληματισμούς πως η χώρα μας δεν στηρίζεται από το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, σημειώνοντας πως όταν ήταν ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ μιλούσε συχνά με την τουρκική στρατιωτική ηγεσία, επισημαίνοντας πως «αυτά που κάνετε στο Αιγαίο δεν βοηθούν τη Συμμαχία», και αυτό γενικά αποκλιμάκωνε τις εντάσεις.Ο πρώην επικεφαλής του ΝΑΤΟ αναγνώρισε ότι οι εντάσεις και οι προκλήσεις στο Αιγαίο είναι πολύ πραγματικές, αλλά η Τουρκία πρέπει να κρατηθεί στη συμμαχία. Ερωτηθείς συγκεκριμένα για τα Ίμια, είπε πως είναι ελληνικά, η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ και τα νησιά θα είναι τμήμα της για πάντα.
«Αν το ΝΑΤΟ δεν υπήρχε, αν η Τουρκία ήταν εκτός του, τότε θα είχαμε μια πολύ πιο επικίνδυνη κατάσταση για την Ελλάδα» τόνισε- υπογραμμίζοντας παράλληλα πως μεγάλο μέρος των τουρκικών προκλήσεων είναι για εσωτερική κατανάλωση.

crashonline.gr
Διαβάστε επίσης:



1 σχόλιο :

  1. «Αν το ΝΑΤΟ δεν υπήρχε, αν η Τουρκία ήταν εκτός του, τότε θα είχαμε μια πολύ πιο επικίνδυνη κατάσταση για την Ελλάδα»
    και γιατι παρακαλω επικινδυνη.αφου θα απειλουνταν το νατο(μελος της συμμαχιας).συσωμο το νατο θα προατατευε την ελλαδα. ΧΑ ΧΑ ΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή