Amfipoli News: Γλυκό κουταλιού φράουλα

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Γλυκό κουταλιού φράουλα


Ένα ξεχωριστό γλυκό του κουταλιού με φράουλα, διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει. Το σιρόπι του δεν είναι πολύ δεμένο και διατηρείται στο ψυγείο. Μπορείτε με αυτό να διακοσμήσετε τα γλυκά της επιλογής σας και διάφορες κρέμες, αλλά και να το βάλετε στο γιαουρτάκι σας ή σε μια φέτα ψωμί όπως ακριβώς κάνετε και με μια οποιαδήποτε μαρμελάδα.

Υλικά
500γρ. φράουλες
300γρ. ζάχαρη
3 κουτ. σούπας λικέρ λιμοντσέλο ή μαστίχα
μερικά φυλλαράκια λουίζας
3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Διαδικασία
Πλένετε, καθαρίζετε και ζυγίζετε τις φράουλες. Τις βάζετε σε μια κατσαρόλα, τις πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και προσθέτετε λίγο νερό ίσα ίσα για να βρέξετε τη ζάχαρη. Τις αφήνετε σε μέτρια φωτιά να πάρουν μια βράση. 

Τότε δυναμώνετε τη φωτιά και βράζετε για 10 λεπτά το γλυκό μέχρι να μαλακώσουν λίγο οι φράουλες.

Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βγάζετε τις φράουλες με μια τρυπητή κουτάλα ή με ένα σουρωτήρι και τις αφήνετε στην άκρη. Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτετε το λικέρ, το λεμόνι και μερικά φυλλαράκια λουίζας και βράζετε δυνατά για 10 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Μόλις το σιρόπι σας δέσει, προσθέτετε και πάλι τις φράουλες, το κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε το γλυκό να κρυώσει.

Το μεταφέρετε σε βάζο και αφού κρυώσει το διατηρείτε στο ψυγείο γιατί παγωμένο είναι καλύτερο.
Ιωάννα Σταμούλου

 

olivemagazine.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου