Amfipoli News: Η κ.Κονιόρδου αγωνιά για την αποκατάσταση του τεμένους Βαγιαζήτ ένα χρόνο μετά την καταστροφή από πυρκαγιά, ενώ για την ΑΜΦΙΠΟΛΗ ούτε κουβέντα !!!

Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Η κ.Κονιόρδου αγωνιά για την αποκατάσταση του τεμένους Βαγιαζήτ ένα χρόνο μετά την καταστροφή από πυρκαγιά, ενώ για την ΑΜΦΙΠΟΛΗ ούτε κουβέντα !!!


Η κ.Κονιόρδου αγωνιά για την αποκατάσταση του τεμένους Βαγιαζήτ ένα χρόνο μετά την καταστροφή από πυρκαγιά, για την ΑΜΦΙΠΟΛΗ ούτε κουβέντα!!! 

Το Υπ. Πολιτισμού συνεχίζει να απαξιώνει την ιστορία 2500 ετών του ΤΥΜΒΟΥ ΚΑΣΤΑ της Αμφίπολης και αναζητεί την καλύτερη λύση για τη αποκατάσταση του «ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ» μουσουλμανικού τέμενους Βαγιαζήτ...


Από την Αλεξανδρούπολη όπου βρέθηκε πριν μία εβδομάδα η Υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου προκειμένου να παραστεί στην έκθεση «Από την Ραιδεστό στην Θεσσαλονίκη», στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αλεξανδρούπολης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο Τέμενος Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο, το οποίο υπέστη ζημιές πριν από ένα χρόνο, λόγω πυρκαγιάς.


Η Υπουργός δήλωσε:

«Υπάρχει σχεδιασμός, έχει γίνει μία πλήρης καταγραφή και αποτύπωση της οροφής, η οποία κατεστράφη ολοσχερώς και έχει απομακρυνθεί, και η πρόθεση είναι να υπάρξει ένας διεθνής διαγωνισμός, βάσει του οποίου θα γίνουν μελέτες και στη συνέχεια οι εργασίες για την οροφή αυτή. Ψάχνουμε την καλύτερη λύση, και νομίζω ότι δράσαμε γρήγορα σαν Υπουργείο για να μπορέσουμε να βάλουμε τάχιστα τις εργασίες αποκατάστασης, σε μια σειρά.» 

Υ.Γ: Κ. Κονιόρδου αν πονάτε τόσο πολύ για το Τέμενος τι θα πρέπει να κάνετε για την ΑΜΦΙΠΟΛΗ που αριθμεί 2.500 χρόνια ιστορίας!!!


Η ομάδα ειδήσεων amfipolinews.blogspot.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου