Amfipoli News: Σπιτικές καργιόκες σαν ζαχαροπλαστείου!

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Σπιτικές καργιόκες σαν ζαχαροπλαστείου!


Υλικά
500γρ μπαγιάτικο κέικ (με κέικ σοκολάτας γίνονται ακόμα πιο τέλειες)
200γρ βούτυρο φυτικό ή μαργαρίνη λιωμένο
200γρ, καρύδι (όχι πολύ αλεσμένο)
1 κούπα σιρόπι από γλυκό του κουταλιού
1 σφηνάκι λικέρ
3-4 κ.σ. κακάο

Γλάσο: 
300γρ. κουβερτούρα
2-3 κ.σ. σπορέλαιο

Κόβω το κέικ σε κομμάτια και το βάζω στο multi να γίνει θρίψαλα.
Ανακατεύω τα θρίψαλα με το σιρόπι, τα καρύδια, το λιωμένο βούτυρο, το λικέρ, και στο τέλος το κακάο.
Σε λαδόκολλα βάζω το μίγμα, το κάνω μακρόστενη μπάρα στρόγγυλη (το μέρος που πατάει το μίγμα θα είναι επίπεδο) και το βάζω στην κατάψυξη.
Κόβω φέτες, αφού το αφήσω 5-6' να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
Σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα σε μέτρια φωτιά και ρίχνω και το σπορελαιο.
βουτάω τις φέτες μέσα και τις αφήνω σε καθαρή λαδόκολλα να σταθούν.
Βάζω ξανά στο ψυγείο να σφίξουν και μετά τυλίγω σε αλουμινόχαρτο





‎Demy-Dimitra Nika‎ 
προς Μπαχάρι και κανέλα.
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου