Amfipoli News: Δείτε από ψηλά τον κρυμμένο παράδεισο της Κέρκυρας. Οι δίδυμες παραλίες με τα πεντακάθαρα νερά που παραμένουν ανέγγιχτες

Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Δείτε από ψηλά τον κρυμμένο παράδεισο της Κέρκυρας. Οι δίδυμες παραλίες με τα πεντακάθαρα νερά που παραμένουν ανέγγιχτες



Βορειοδυτικά της Κέρκυρας υπάρχει καλά κρυμμένος ένας φυσικός θησαυρός της Ελλάδας, μακριά από σπίτια και θορυβώδεις δρόμους. 
Κοντά στο χωριό Αφιώνας, βρίσκεται το Πόρτο Τιμόνι, που είναι από τα πιο όμορφα και παρθένα τοπία του νησιού.
Μια στενή λωρίδα γης χωρίζει τη θάλασσα στα δυο, δημιουργώντας δυο διαφορετικές παραλίες. Η μικρότερη ονομάζεται Λιμνί και η μεγαλύτερη Πόρτο Τιμόνι, ενώ πολλοί αναφέρονται και στις δυο με την ονομασία Πόρτο Τιμόνι.
Τα νερά της κάθε παραλίας έχουν διαφορετικό χρώμα και θερμοκρασία. Η μια πλευρά έχει γαλανά νερά και η άλλη σκούρο μπλε. Οι παραλίες έχουν λευκό βοτσαλάκι, ενώ περιτριγυρίζονται από λόφους γεμάτους δέντρα.
Το Πόρτο Τιμόνι παρέμενε άγνωστο για χρόνια, γιατί είναι δυσπρόσιτο και δεν υπάρχει δρόμος που οδηγεί σε αυτό.
Ο μοναδικός τρόπος για να το επισκεφτεί κάποιος είναι να περπατήσει το μονοπάτι που ξεκινά από τη μικρή πλατεία του χωριού Αφιώνα. Η διαδρομή διαρκεί 20 με 25 λεπτά, αλλά η ομορφιά της φύσης αποζημιώνει τους επισκέπτες με τον καλύτερο τρόπο. Το μονοπάτι έχει θέα στον κόλπο του Αγίου Γεωργίου, ενώ καταλήγει στην άκρη της χερσονήσου, όπου βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Στυλιανού χτισμένο μέσα σε σπηλιά.
Η παραλία είναι ανοργάνωτη και προσφέρεται για ένα ήρεμο μπάνιο με ελάχιστους λουόμενους.
Δείτε το βίντεο που προέρχεται από το UP DRONES YouTube channel με τον κρυφό επίγειο παράδεισο της Κέρκυρας, το Πόρτο Τιμόνι:

Όλες οι πτήσεις drone ανεβαίνουν με την υποστήριξη του myhelis
Όλες οι πτήσεις drone ανεβαίνουν με την υποστήριξη του καταστήματος myhelis που έχει το πιστοποιημένο service για όλα τα DJI drone και διαθέτει τα κορυφαία μοντέλα Mavic και Phantom.

spilia-tis-fokias-324x160.png 
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου