Καθαρίζω τα βερίκοκα και τα βάζω 2 ώρες σε μια χούφτα άσβεστη διαλυμένο καλά με νερό ( ανακατεύω κάθε λίγο).
Τα ξεπλύνω πολύ καλά.
Μετά βγάζω τα κουκούτσια σπρώχνοντας τα από το κοτσάνι προς τα κάτω.
Τα βάζω στην κατσαρόλα με την ζάχαρη κάθε 30 κομμάτια 1 κιλό ζάχαρη.
Τα αφήνω όλο το βράδυ να βγάλω τα νερά του.
Στη συνέχεια το βράζω και δένω το γλυκό τέλος βάζω μια κουταλιά χυμό λεμόνι και βανίλια .
Το βάζω σε αποστειρωμένα βάζα όταν κρυώσει!!!!
Καλή επιτυχία!!!!
ελενη γιακαλη"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
mageirikhkaisuntages.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου