Τη γαλοπούλα την άφησα λοιπόν να μαριναριστεί από χθες το βράδυ σε ένα εξαισιο μιξ με μουστάρδα (3κ.σ.),
βαλσάμικο ξύδι (2κ.σ), θυμάρι, ρίγανη δεντρολίβανο (3κ.σ.συνολικα), σκόρδο σε σκόνη (2 κ.σ),
ελαιόλαδο (3 κ.σ),
πάπρικα (μια κουταλιά της σούπας),
αλάτι όσο θέλει, πιπέρι.
Αν μπορείτε να την αφήσετε να μαριναριστεί στο ψυγείο από την προηγούμενη το βράδυ αξίζει, αν δεν μπορείτε το σημαντικό είναι το μαρινάρισμα να είναι τουλάχιστον μιας ώρας.
Είναι εξαιρετικό μαρινάρισμα, μοσχοβολάει και ενυδατωθεί βαθιά κάθε ίνα του πουλερικού μας και το κάνει γευστικότατο.
Ψήνουμε στους 180 για πενήντα περίπου λεπτά.
Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε!
Είναι ειλικρινά μούρλια!
Όσον αφορά το κρεμμυδόψωμο σας λέω μόνο ότι όσοι το έχουν δοκιμάσει όλοι μου έχουν ζητήσει τη συνταγή.
Ένα κομμάτι δε θα σας φτάνει. Σαν αρχή θα κόψετε φέτες δαχτυλίδια ένα μεγάλο κρεμμύδι και θα το βάλετε να τσιγαριστει για τέσσερα πεντε λεπτά σε τηγάνι μεχρι να καραμελωθει καλά. Σβήνετε και αφήνετε.
Ψιλοκόβετε δύο ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια.
Λιώνετε ένα κύβο μαγιά σε λίγο νεράκι με λίγη ζάχαρη και ελάχιστο άλευρακι και αφήνουμε ένα τέταρτο να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Βάζουμε μισό κιλό αλεύρι σε ένα μπολ, προσθέτουμε 320 μλ ζεστό νερό (όχι καυτό!), τη μαγιά μας διαλυμένη και αρχιζουμε και δουλεύουμε τη ζύμη.
Όταν θα έχουμε αρχίσει να της δίνουμε μορφή προσθέτουμε τα κρεμμύδια τα καραμελωμενα και τα φρέσκα και ενσωματώνουμε πολύ καλά. Βάζουμε μεμβράνη στο μπολ και αφήνουμε να φουσκώσει σαράντα λεπτά.
Τοποθετούμε τη ζύμη μας στη φόρμα που προτιμάμε ή στο ταψί μας και ψήνουμε στους 200 για σαράντα μαξ πενήντα περίπου λεπτά.
Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει από φούρνο σε φούρνο. Το κόβετε μονο όταν κρυώσει αν και θα είναι δύσκολο να περιμένετε.
Για όλους μας ήταν δύσκολο σήμερα να περιμένουμε να σερβιριστεί το δείπνο στο τραπέζι!
Καλή βραδιά σε όλους σας, τα φιλιά μας από την Ιταλία!
Evi Sysoviti
Μαγειράκος (συνταγές - μαγειρική)
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου