Amfipoli News: Έρχεται ένας ΝΕΟΣ ολοκληρωμένος ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ για το Ν. ΣΕΡΡΩΝ

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Έρχεται ένας ΝΕΟΣ ολοκληρωμένος ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ για το Ν. ΣΕΡΡΩΝ


Να και μια υπέροχη είδηση για τα μέρη μας, που πρώτο το Amfipoli News φέρνει με χαρά στο φως της επικαιρότητας. 

Έρχεται λοιπόν στην κυκλοφορία ένας ολοκληρωμένος τουριστικός οδηγός, που παρουσιάζει με τον καλύτερο τρόπο τον νόμο Σερρών απ' άκρη σ' άκρη. 


Ο οδηγός φέρει τον τίτλο One Day in Serres και είναι μια ακόμη δουλειά του Γιώργου Ζαρζώνη, που τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει μια σειρά από οδηγούς και λευκώματα για διάφορα μέρη της Ελλάδας. 


Σημαντικό είναι ότι χορηγός του οδηγού είναι η εταιρία Γατίδης Fresh, που μετά από τα τόσα φρέσκα προϊόντα έρχεται να χαρίσει έναν «φρέσκο» οδηγό στον τόπο που αγαπάει! 



Η εργασία για αυτό το βιβλίο ξεκίνησε πέρυσι το καλοκαίρι και ολοκληρώθηκε με τον κύκλο ενός έτους. Ο φωτογράφος και συγγραφέας αλώνισε κυριολεκτικά ότι ακούω στο όνομα Σέρρες και μάζεψε εικόνες, που τυπικά τουλάχιστον ολοκληρώνουν τον κύκλο μιας ημέρας. 

Από τα ξημερώματα μέχρι αργά το βράδυ ο φακός ακολούθησε το φως της ημέρας και μάζεψε σε 150 σελίδες, ότι πιο όμορφο μπορεί κανείς να δει και να απολαύσει εδώ. 



Από την λίμνη Κερκίνη και το Σιδηρόκαστρο, μέχρι τον Λαϊλιά, το Άγκιστρο, την Αμφίπολη και τον τύμβο Καστά, ο οδηγός περιγράφει στις σελίδες του όλα τα αξιοθέατα που θα πρέπει να γνωρίζει και να επισκεφθεί ο καθένας μας για να δει τη γοητεία του τόπου. 


Σαράντα πέντε βιβλία πέρασαν μέχρι σήμερα από τα μάτια του Γιώργου Ζαρζώνη, που ξέρει να απεικονίζει με τον καλύτερο τρόπο πια την ελληνική τοπιογραφία. Με τα φωτογραφικά λευκώματα και τους ταξιδιωτικούς οδηγούς για τη Θεσσαλονίκη, τα Μετέωρα, τον Όλυμπο, τον Κίσσαβο, τους Καλαρρύτες, τη Μακεδονία, την Κοζάνη, τη Σαμοθράκη, τη Βέροια, τη Χαλκιδική, την Αθήνα, τα Γρεβενά και πολλά ακόμα μέρη, ο καλλιτέχνης έχει αναδείξει εκατοντάδες σημεία και ομορφιές της πατρίδας μας. 

Στο σκόπευτρο του φακού του ήρθε και η ποικιλομορφία των Σερρών. 


Με δυο λόγια το Amfipoli News μας περιέγραψε αυτό που με εικόνες αναμένουμε να δούμε: 


«Νομίζω ότι στο σύνολό του ο νομός έχει να επιδείξει πάρα πολλά μέρη τουριστικού ενδιαφέροντος, μέρη που κάνουν παιχνίδι με τη φαντασία μας. Ο περισσότερος κόσμος έχει συνδυάσει τον τόπο με τη λίμνη Κερκίνη, που διαφυλάσσει στο χρόνο έτσι κι αλλιώς τη γοητεία της. Ωστόσο, ακόμη και εγώ που δουλεύω παρατηρώντας και απεικονίζοντας τόπους, ξαφνιάστηκα με τις Σέρρες, τώρα που χρειάστηκε να κάνω λεπτομερή αποτύπωση του τόπου, να περιηγηθώ και σε έναν χρόνο να δω όλα τα ιδιαίτερα σημεία του. Δεν ανακάλυψα φυσικά την Αμερική, αλλά πιστεύω ότι ο οδηγός που πρόκειται να κυκλοφορήσει θα προκαλέσει το ενδιαφέρον των τουριστών αλλά και των ντόπιων. Κι αυτό θα το κερδίσει μέσα από την καλή φωτογραφία, από τα ιδιαίτερα κείμενα και σίγουρα από το timing των δύο».


Μέσα στην αγωνία του οδηγού, που για πρώτη φορά θα έχει τη χαρά να έχει ο νομός, σας δίνουμε ένα δείγμα από εικόνες αλλά και το πρώτο κείμενο του οδηγού, με την σίγουρα διαφορετική και λογοτεχνική όπως θα διαπιστώσετε γραφή του Γιώργου Ζαρζώνη, που μας υποσχέθηκε μια δική μας συνέντευξη στις επόμενες ημέρες:


«Πέρασαν είκοσι χρόνια από την πρώτη φορά που βρέθηκα στην Κερκίνη, που κύλησα στα ήσυχα νερά της, που φωτογράφισα πουλιά και νούφαρα. Γύρισα από τότε πολλές φορές όλο το νόμο. Πέρασα τον ατελείωτο κάμπο, τα θελκτικά βουνά, την ιστορία του μέσα από τα μνημεία, χάθηκα στα σπήλαια που κρατάνε μυστικά, σκαρφάλωσα με αναρριχητές εκεί που η μαγεία γίνεται παιχνίδι για τα μάτια, μίλησα με ντόπιους που ξέρουν να τρώνε, να πίνουν, να γελάνε. Έτσι συνάντησα τον Γιώργο Γατίδη, έτσι μου ζήτησε έναν οδηγό για τον τόπο που λατρεύει. Για να βουτήξετε στο νόμο και σε μία μέρα να δείτε όλη τη ζωή των Σερρών».











Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου