Amfipoli News: Έτσι έστησαν την απάτη με τα μαϊμού μαγαζιά και τις καταθέσεις οι Κουτσολιούτσοι της Follie Follie

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Έτσι έστησαν την απάτη με τα μαϊμού μαγαζιά και τις καταθέσεις οι Κουτσολιούτσοι της Follie Follie



Τώρα ξύπνησαν όλοι – Εισαγγελείς, τράπεζες, επιτροπή κεφαλαιαγοράς και κινούν τις διαδικασίες να δουν πώς δημιουργήθηκε όλη αυτή η εμπορική φούσκα - Κανείς δεν απαντά στο καυτό ερώτημα: Με ποίων τις πλάτες κατάφερε η οικογένεια Κουτσολίουτσου να πάρει πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ δάνεια από τις ελληνικές συστημικές τράπεζες; 
Η τελευταία είδηση η οποία κυκλοφορεί είναι ότι ο όμιλος FF (Follie Follie) θα δώσει τις απαραίτητες εγγυήσεις για τα τεράστια ποσά που δανείστηκε από ελληνικές τράπεζες.
Την ίδια ώρα η υπόθεση διερευνάται ήδη από τους αρμόδιους εισαγγελείς μετά την έγκληση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στην Εισαγγελία Εφετών. Η διοίκηση της εταιρείας θα κληθεί πλέον από τους ανακριτές να καταθέσει για μια σειρά από κακουργηματικές πράξεις οι οποίες έχουν διαπιστωθεί και περιλαμβάνονται στο πόρισμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Παράλληλα διερευνώνται οι ευθύνες των ελεγκτικών μηχανισμών και ειδικότερα η ολιγωρία που επέδειξαν όσον αφορά τη διαπραγμάτευση της μετοχής.

Ποιοι και πώς τους έδιναν δάνεια πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ; 

Το ζήτημα δεν είναι τόσο απλό όσο επιθυμούν κάποιοι να το εμφανίσουν, διότι κανείς μα κανείς δεν απαντά στο φλέγον ζήτημα:
  • Πώς είναι δυνατόν αυτή η εταιρεία να κοροϊδεύει τόσο πολύ κόσμο για τόσο μεγάλο διάστημα και να μην ξέρει κανείς τίποτα;
  • Πώς κατάφερε να πάρει πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ δανεισμό από ελληνικές τράπεζες;
  • Με τι εγγυήσεις;
  • Κάποιοι υπέγραφαν για αυτά τα αστρονομικά ποσά.
Θυμίζουμε ότι όλη αυτή η φούσκα ήρθε αναγκαστικά στη δημοσιότητα μόνον αφού το επενδυτικό fund QCM δημοσιοποίησε μια έκθεση για τη Folli Follie, όπου καταγγέλλονται σημεία και τέρατα για το δίκτυο πωλήσεων της εταιρείας στην Κίνα, όπου έχει τεράστια έκθεση, και για τα οικονομικά της στοιχεία.
Εν ολίγοις, η QCM ισχυρίζεται ότι η FF έχει φουσκώσει τον ισολογισμό της μέσω εκατοντάδων ανύπαρκτων καταστημάτων και σημείων πώλησης στην Κίνα.
Η QCM ανακοίνωσε επίσης ότι μετά από αυτά που ανακάλυψε από την έρευνά της αποφάσισε να σορτάρει επιθετικά τη μετοχή της FF, και ως αποτέλεσμα η μετοχή κατακρημνύστηκε στο limit down. Η Folli Follie εξέδωσε ανακοίνωση όπου αντικρούει τους ισχυρισμούς της QCM αλλά οι επενδυτές δεν πείσθηκαν από τους ισχυρισμούς της εταιρείας.
Το ζήτημα εστιάζεται στην ποιότητα των εκθέσεων των ελεγκτικών εταιρειών που υποτίθεται πως ελέγχουν την εταιρεία και ενημερώνουν τους επενδυτές και την κοινή γνώμη για μια εισηγμένη εταιρεία.
Η υπόθεση αυτή είναι τρομακτικά σημαντική για τη χώρα ως σοβαρός προορισμός επενδύσεων και ασφαλιστικών κεφαλαίων.
Και μόνο στη σκέψη ότι εκτός από τη FF υπάρχουν κι άλλες εταιρείες που λειτουργούν ενδεχομένως πάνω σε αυτό το νοσηρό πλαίσιο είναι προφανές ότι η χώρα δεν πρόκειται να βγει ποτέ από το βούρκο του στρεβλού οικονομικού μοντέλου.
Η γιγαντιαία απάτη με τη Folli Follie της οικογένειας Κουτσολιούτσου προκαλεί επικίνδυνες παρενέργειες σε νευραλγικούς τομείς της οικονομίας γιατί οι ξένοι επενδυτές έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στις ελληνικές επιχειρήσεις.
Η οικογένεια Κουτσολιούτσου έστησε όπως μια πυραμίδα διεθνών προδιαγραφών και κατάφερε με τρεις κινήσεις να εξαπατήσει πανίσχυρα επενδυτικά σχήματα και εκατομμύρια μικρομετόχους.
GeorgeKoutsolioutsos 258076337

Τι λένε οι τελευταίες πληροφορίες του Newsbomb.gr - Όλα τα στελέχη της εταιρείας είναι εξαφανισμένα 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr την ώρα που γράφεται το κείμενο αυτό, οι αποδόσεις των ομολόγων της εταιρείας με λήξη το 2019 και το 2021 ξεπερνούν το 100% και υποδεικνύουν πιθανότητες χρεοκοπίας σχεδόν απόλυτες. Ως γνωστόν, οι μετοχές τις εταιρείας τελούν υπό καθεστώς αναστολής διαπραγμάτευσης μέχρι νεοτέρας.
Η εταιρεία η οποία τα προηγούμενα χρόνια χαρακτηρίστηκε ως η «απόλυτη» ελληνική πολυεθνική αμιγώς οικογενειακού χαρακτήρα και που ο CEO λίγες ημέρες πριν από την καταστροφή δήλωνε υπερήφανα ότι “sky is the limit”, βρίσκεται στα πρόθυρα μηδενισμού της αξίας της, ενώ όλο το ΔΣ και κυρίως οι επικεφαλείς της εταιρείας είναι εξαφανισμένοι χωρίς να έχουν κάνει την παραμικρή δήλωση για την ενημέρωση των επενδυτών και των ομολογιούχων.
Όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμα, αποδεικνύουν ότι η μέχρι πρόσφατα εταιρεία-πρότυπο, δε διαθέτει στοιχειώδες πλαίσιο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Ακόμα και στην ιστοσελίδα της εταιρείας, οι δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση ήταν επιπέδου επιχείρησης με τζίρο μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Με απλά λόγια, το κοινωνικό αποτύπωμα της ήταν ανύπαρκτο.
Όλα αυτά την ώρα που εκατοντάδες επενδυτές και ομολογιούχοι αναζητούν το δρόμο της Δικαιοσύνης για να αποζημιωθούν για τις ζημιές που προήλθαν από την αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης και της πλασματικής εικόνας που παρουσίαζε για την εταιρεία. Μέτοχοι και ομολογιούχοι είναι όλη η αφρόκρεμα διαχείρισης κεφαλαίων της Ελλάδας και είναι πιθανόν ότι πολλές από αυτές τις εταιρείες δε θα κινηθούν δικαστικά για να μην πληγεί το image τους και θα προτιμήσουν να καταγράψουν ζημιές, οι οποίες είναι τεράστιες.
Την ίδια ώρα στην Αμερική, πριν από μερικές ημέρες, οι μέτοχοι της Tesla απαίτησαν την παραίτηση του ιδρυτή της Tesla, Elon Musk από τη θέση του CEO καθώς η πορεία της εταιρίας και τα χρέη δισεκατομμυρίων τους έχουν διχάσει.

Ετσι έστησαν την απάτη με τις «μαϊμού» καταθέσεις

Αν δεν υπάρξει άμεση κινητοποίηση όλων των αρμοδίων αρχών για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την αποκατάσταση της αξιοπιστίας στην αγορά, οι επιπτώσεις μπορεί να είναι δραματικά αρνητικές για τη χώρα ως επενδυτικός προορισμός.
Η κορυφαία απάτη που συντελέστηκε αφορά εικονικές καταθέσεις 447 εκατομμυρίων ευρώ που εμφάνιζε στους ισολογισμούς της.
Η απάτη αποκαλύφθηκε όταν οι τόκοι που πιστώνονταν στους σχετικούς λογαριασμούς αντιστοιχούσαν σε επιτόκιο 0,005%. Στην ουσία οι καταθέσεις δεν ξεπερνούσαν τα πέντε εκατομμύρια και η Folli Follie εμφάνιζε 447 εκατομμύρια ευρώ.
Το δεύτερο σκέλος της απάτης αφορά στα σημεία πώλησης. Η εταιρεία εμφάνιζε 589 σημεία πώλησης ενώ στην πραγματικότητα ήταν 289.
Το τρίτο σκέλος της απάτης αφορά στο μέγεθος των πωλήσεων οι οποίες εμφανίζονταν στο 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Με την εμφάνιση πλασματικών πωλήσεων κρατούσαν τη μετοχή σε υψηλά επίπεδα προκειμένου να ξεφορτώνει εκατομμύρια κομμάτια η οικογένεια Κουτσολιούτσου.
Η απάτη ήταν καλά σχεδιασμένη γι΄ αυτό όταν ξέσπασε η κρίση και η οικογένεια Κουτσολιούτσου είχε αντιληφθεί την καταιγίδα που έρχεται ξεφόρτωσε μέσα από διάφορες ελεγχόμενες χρηματιστηριακές και επενδυτικές εταιρείες μετοχές αξίας επτακοσίων εκατομμυρίων ευρώ.

Τώρα ψάχνουν όλοι να πάρουν πίσω τα λεφτά τους

Ήδη οι ελληνικές τράπεζες προχώρησαν σε δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας Κουτσολιούτσου. Στην κατεύθυνση αυτή δεσμεύτηκε το ποσοστό που κατείχε η οικογένεια Κουτσολιούτσου στο εμπορικό κέντρο ΑΤΤΙCΑ και στα καταστήματα αφορολόγητων ειδών. Αντίστοιχες κινήσεις για δέσμευση περιουσιακών στοιχείων γίνονται από ξένους και Έλληνες επενδυτές.
Διάφορες αντιπροσωπείες πολυεθνικών εταιρειών που είχε η Folli Follie διακόπτουν τη συνεργασία που είχαν ενώ οι Κινέζοι μεγαλομέτοχοι που διαθέτουν το 16% της Folli Follie περιμένουν το πόρισμα της Ernst & Young προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι Κινέζοι δεν είναι διατεθειμένοι στην παρούσα φάση να διεκδικήσουν τη διοίκηση της εταιρείας γιατί τα νομικά προβλήματα είναι τεράστια και το πιθανότερο είναι να οδηγηθεί στη χρεοκοπία.
folli 1

Η μεγάλη ζωή και τα βραβεία

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία στην οποία έχει ανατεθεί ο έλεγχος είναι αυτή που ανακήρυξε το 2016 τον Κουτσολιούτσο επιχειρηματία της χρονιάς ενώ κανονικά θα έπρεπε να τον είχε ανακηρύξει σε απατεώνα της χρονιάς.
Με το γιγαντιαίο σκάνδαλο ασχολούνται και οι οικονομικοί εισαγγελείς οι οποίοι αναμένεται να καλέσουν τις επόμενες μέρες για καταθέσεις τους αρμόδιους της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς οι οποίοι έδειξαν ολιγωρία στην άσκηση των καθηκόντων τους και αντί να σταματήσουν έγκαιρα τη διαπραγμάτευση της μετοχής άφησαν τον Κουτσολιούτσο να ξεφορτώνει εκατομμύρια κομμάτια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια Κουτσολιούτσου που εμπλέκεται στην απάτη προκαλούσε στην κυριολεξία την κοινωνία με την επίδειξη πλουτισμού.
Έχουν αφήσει εποχή τα πάρτι που διοργάνωνε ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος στις Σπέτσες με εκατοντάδες καλεσμένους. Μάλιστα οι καλλιτέχνες μεταφέρονταν στα νησιά με ελικόπτερα.
Με την κατάρρευση της Folli Follie άρχισε η αντίστροφη μέτρηση και οι δικαστικές περιπέτειες.
Βέβαια η οικογένεια Κουτσολιούτσου έχει φυγαδεύσει σε φορολογικούς παραδείσους περίπου επτακόσια εκατομμύρια ευρώ με το κόλπο που έστησε στο χρηματιστήριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ΝΙΚΕ παίρνει πίσω την αντιπροσωπεία από τη Folli Follie, ενώ άρχισε η διερεύνηση και δεύτερου χρηματιστηριακού σκανδάλου με ναυτιλιακή εταιρεία.

Η Έκθεση που ξετίναξε τους Κουτσολιούτσους 

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και ενισχύουν τις βαρύτατες κατηγορίες που ήδη προσάπτονται στους κυρίους Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο.
Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε στη Νέα Υόρκη το hedge fund Quintessential Capital Management χαρακτήρισε «Γίγαντα με πήλινα πόδια» την γνωστή Folli Follie.
Η καταστροφή για τους τίτλους της επιχείρησης, ήρθε από την έκθεση του ξένου fund, όπου στις 77 σελίδες, που παρουσίασε ο Γκαμπριέλε Γκρέγκο, σε ομιλία του στη Νέα Υόρκη, τόνισε ότι ο αριθμός των πραγματικών καταστημάτων που παρουσιάζονται στην ετήσια έκθεση της Folli Follie είναι πλασματικός και στην πραγματικότητα είναι πολύ μικρότερος.
Η έκθεση του ξένου fund, αμφισβητεί ευθέως την οικονομική βιωσιμότητα της Folli Follie, με τα πορίσματα της έρευνας να κάνουν λόγω για ένα «φουσκωμένο» δίκτυο πωλήσεων πάνω από 200%.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, αντί για 630 σημεία τοπικών πωλήσεων (POS) που αναφέρει η έκθεση της εταιρείας για το 2016, το QCM ισχυρίζεται ότι εντόπισε ύστερα από εξονυχιστικό έλεγχο μόλις 289, ενώ τα υπόλοιπα πλέον δεν υφίστανται.
Επίσης, εντοπίστηκαν μόνο δύο κινεζικές θυγατρικές της, τις Fu Li Fu Lei και Binlianyun, με μόλις 50 συνολικά ενεργά POS και έσοδα μόλις 40 εκατ. δολαρίων, ενώ η εταιρεία δηλώνει έσοδα 1 δις.
Το ξένο Fund, κάνει λόγο για ανύπαρκτα περιουσιακά στοιχεία και ισχυρίζεται ότι ύστερα από επιτόπιο έλεγχο σε πολλά POS σε βασικές στρατηγικές τοποθεσίες, όπως για παράδειγμα στη Νέα Υόρκη και το Τόκιο, επιβεβαίωσε ότι πολλά κρίσιμα περιουσιακά στοιχεία που η εταιρεία εξακολουθεί να εμφανίζει στην ιστοσελίδα της, τα καταστήματα στο Soho ή στη Madison avenue (Νέα Υόρκη) όπου είναι κλειστά, ενώ μεγάλος αριθμός των σημείων πώλησης είναι αμελητέου μεγέθους ή υπό εκκαθάριση.
Το Fund θέτει υπό αμφισβήτηση και την επάρκεια των ελεγκτών.
Ποιος ελέγχει την αλήθεια των επίσημων οικονομικών δεδομένων που δημοσιοποιεί η εταιρεία; Η QCM θέτει και εδώ ένα μεγάλο ερωτηματικό. Για αρκετά χρόνια η ελεγκτική εταιρεία ήταν η Baker Tilly, που όμως η εταιρεία αντικατέστησε πρόσφατα με τη σχετικά άγνωστη Ecovis. Επίσης, ελεγκτής των θυγατρικών της στην Ασία (συνολικού ύψους περίπου 1 δισ. δολαρίων) φέρεται να είναι μια «σκοτεινή» εταιρεία με προσωπικό μόλις δύο ατόμων!
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, οι οποίες τρόμαξαν τους επενδυτές υπάρχουν «φουσκωμένα» στοιχεία για το δίκτυο πωλήσεων, άρα και για τις ίδιες τις πωλήσεις και για τα οικονομικά αποτελέσματα συνολικά.
Όπως επισημάνθηκε κατά την παρουσίαση της QCM, τα επίσημα οικονομικά δεδομένα «ευημερούν», ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα «νοσούν βαρέως».
Συγκεκριμένα, στην ανάλυση αναφέρεται ότι ενώ τα επίσημα στοιχεία της εταιρείας παρουσιάζουν αύξηση των εσόδων και των κερδών, η τρέχουσα ταμειακή ροή παρουσιάζεται διαρκώς αρνητική. Το μεγαλύτερο μέρος της εξηγείται από το μεγάλο και αυξανόμενο κεφάλαιο κίνησης στις θυγατρικές της στην Ασία. Το ποσό των εισπρακτέων λογαριασμών και τα αποθέματα των θυγατρικών φαίνονται δυσανάλογα σε σχέση με τους ανταγωνιστές της.
 newsbomb.g
r
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου