Όλοι ξέρουμε καλά πως ο τουρισμός αποτελεί ένα φαινόμενο διττής σημασίας τόσο για την οικονομία, όσο για τη κοινωνία και δρα ως κινητήριος μοχλός στην οικονομία των χωρών που την πραγματοποιούν.
Φυσικά η τουριστική βιομηχανία ιδιαίτερα στην περιοχή μας δεν είναι ποτέ ιδιαίτερα αναπτυγμένη και στοχευμένη, αλλά οπωσδήποτε συνδέονταν πάντα θετικά με πολλούς τομείς της οικονομίας.
Μάλιστα παρ’ όλες τις αδυναμίες του ο τουρισμός λειτουργεί και σήμερα καταλυτικά και οπωσδήποτε θετικά στην οικονομική δραστηριότητα κάθε περιοχής, ιδιαίτερα όταν είναι «εισαγόμενος»!
Καλώς λοιπόν και στο επίνειο των Σερρών, την Ασπροβάλτα, αλλά και την «Τούζλα» ο τουρισμός θεωρείται ακόμα και σήμερα η πλέον αξιόλογη πηγή εισοδήματος, αλλά και η μεγαλύτερη «βιομηχανία».
Ακόμα και τώρα που η διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου -των δύο ή τριών μηνών – είναι πραγματικά …δραματική! Με αυτές τις σκέψεις προφανώς ο Δήμος Βόλβης έκανε την δική του επιλογή.
«Έδωσε» για 99 χρόνια σε μια επενδυτική Ελληνική ομάδα, πενήντα έξι παραθαλάσσια στρέμματα, στην είσοδο της Ασπροβάλτας, ακριβώς απέναντι από την Σερραϊκή ακτή, για να γίνει μια πολύ μεγάλη τουριστική επένδυση, που θα προσφέρει θέσεις εργασίας και εισόδημα και θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η τοπική τουριστική βιομηχανία.
Παράλληλα εξασφάλισε εκτός από ένα εύλογο τίμημα, τις προϋποθέσεις ανάπτυξης της περιοχής με την δημιουργία ενός θεματικού πάρκου, αλλά και νέες θέσεις εργασίας στους κατοίκους της περιοχής.
Το θέμα είναι να δει με καλό μάτι την επένδυση και ο δικός μας νομός, καθώς στα σίγουρα ανοίγουν δρόμοι συνεργασίας με προμηθευτές και εμπόρους και φυσικά νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.
Ακόμα η ίδια η επένδυση θα «υποχρεώσει» την πολιτεία να τρέξει και την δική της ανάπτυξη, με την δημιουργία κατάλληλων υποδομών σε κοντινούς τουριστικούς και αρχαιολογικούς προορισμούς, όπως για παράδειγμα η Αμφίπολη και το σπήλαιο της Αλιστράτης.
Μάλιστα το αρχαιολογικό θεματικό πάρκο όχι μόνο θα «δέσει» ιδανικά με τον γειτονικό στην Ασπροβάλτα αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης, αλλά ίσως να βοηθήσει και στην ταχύτερη αξιοποίηση του Λόφου Καστά, προς όφελος και του Νομού μας.
Επίσης, θα δώσει «ανάσα» στο πρόβλημα της ανεργίας, που μαστίζει τους νέους μας, αλλά και θα ωθήσει ιδιαίτερα τις νέες και τους νέους, σε νέα επαγγέλματα, για να μπορέσουν να παραμείνουν στον τόπο τους.
O Δήμαρχος του Δήμου Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, που είναι και ο εμπνευστής της όλης επένδυσης μας εξηγεί πώς, πότε και γιατί επελέγη η μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην περιοχή, η οποία φθάνει τα 50.000.000 ευρώ.
Δείτε τη Συνέντευξη του Δημάρχου του Δήμου Βόλβης στο SocialProfile εδώ
Δείτε ολόκληρο το τεύχος του SocialProfile εδώ...
e-vima.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου