Amfipoli News: Ο «Πράσινος Δρόμος» είναι το μεγαλύτερο πράσινο αστικό έργο στον πλανήτη

Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Ο «Πράσινος Δρόμος» είναι το μεγαλύτερο πράσινο αστικό έργο στον πλανήτη



Η Πόλη του Μεξικού φιλοξενεί 22 εκατομμύρια κατοίκους και είναι η 12η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στον κόσμο. Επίσης είναι η πόλη με την χειρότερη ποιότητα αέρα στη Λατινική Αμερική και μια από τις 15 χειρότερες πάνω σε αυτό το θέμα, σε όλο τον κόσμο.
Με κάποιο τρόπο έπρεπε να γίνει πιο ανθρώπινη και πιο φιλική προς το περιβάλλον για το καλό των κατοίκων της. Η λύση βρέθηκε και ακούει στο όνομα «Via Verde».
O «Πράσινος Δρόμος» αποτελεί αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο υπό κατασκευή πράσινο αστικό έργο στον πλανήτη, σύμφωνα με τους εμπνευστές του. Χρηματοδοτείται από επενδυτές του ιδιωτικού τομέα και φιλοδοξεί να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής των κατοίκων της πρωτεύουσας του Μεξικού.
Περισσότερες από 1.000 κολώνες σκυροδέρματος μεταμορφώθηκαν σε κατακόρυφους κήπους που καταλαμβάνουν μια έκταση άνω των 60 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, στη πιο σημαντική οδική αρτηρία της πόλης, τον αυτοκινητόδρομο Beltway.
Η «Via Verde» είναι ένα «έξυπνο» έργο, γεμάτο από αισθητήρες που ελέγχουν τις συνθήκες των κήπων, μεταδίδουν δεδομένα σε ένα λογισμικό που με τη σειρά του ελέγχει ότι κάθε ομάδα λειτουργεί αποτελεσματικά.
Το σύστημα άρδευσης που έχει αναπτυχθεί για να συντηρεί τους κήπους είναι αυτοματοποιημένο και μπορεί να ελέγχει μέσω ειδικής εφαρμογής για έξυπνες συσκευές.
Το πότισμα γίνεται με μικροψεκασμό που παρέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την βέλτιστη ανάπτυξη των φυτών.
Το νερό για το πότισμα προέρχεται κατά κύριο λόγο από όμβρους και δεν χρησιμοποιείται σταγόνα πόσιμου νερού.
Στόχος του έργου είναι η βελτίωση της ποιότητας του αέρα, η μείωση της ηχορύπανσης, η μείωση του άγχους, η βελτίωση της ψυχολογίας, η δημιουργία ενός πιο υγιούς και φιλικού περιβάλλοντος συνολικά. Και όλα αυτά μεταμορφώνοντας έναν γκρίζο αυτοκινητόδρομο σε πράσινη όαση.

Πηγή: newsbeast.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου