Amfipoli News: Τελεσίγραφο Τζιτζικώστα για την Αμφίπολη: «Μετά τις 10 Νοεμβρίου προσφεύγουμε στη δικαιοσύνη»

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Τελεσίγραφο Τζιτζικώστα για την Αμφίπολη: «Μετά τις 10 Νοεμβρίου προσφεύγουμε στη δικαιοσύνη»


ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ: "ΜΕΤΑ ΤΙΣ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ"

Με προσφυγή στην ελληνική δικαιοσύνη ενάντια στο υπουργείο Πολιτισμού για την περίπτωση της Αμφίπολης προειδοποίησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στην TV100 και στην εκπομπή “Τα εν Δήμω” με την Πόπη Αστεριάδου.

Ο κ. Τζιτζικώστας έθεσε αυστηρή προθεσμία στην ελληνική κυβέρνηση μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα δεχθεί άλλες καθυστερήσεις στην απορρόφηση των 2,5 εκατ. ευρώ που έχουν διασφαλιστεί από την περιφέρεια για την ανάδειξη του μνημείου. 

“Έχουμε διασφαλίσει ως διοίκηση της περιφέρειας 2,5 εκατ. ευρώ μέσα από ευρωπαϊκούς πόρους, για να προχωρήσει, να αναστηλωθεί, να αναδειχθεί, να ολοκληρωθεί και να ανοίξει στο κοινό επιτέλους το μεγάλο μακεδονικό μνημείο της Αμφίπολης. Και η κυβέρνηση καθυστερεί πάρα πολύ να ξεκινήσει τις εργασίες. Γιατί εμείς βάζουμε τα χρήματα, αλλά το υπουργείο Πολιτισμού είναι αυτό το οποίο θα κάνει τις εργασίες στον χώρο, ως το μόνο αρμόδιο. Έχω βάλει ένα όριο έως τις 10 Νοεμβρίου και μετά θα αναγκαστώ, εάν το υπουργείο Πολιτισμού συνεχίσει να καθυστερεί, να προσφύγω στη δικαιοσύνη. Δεν υπάρχει πια καμία δικαιολογία από την πλευρά της κυβέρνησης και του υπουργείου Πολιτισμού. Μέχρι σήμερα έβγαζαν μπροστά γραφειοκρατικούς λόγους. Από δω και στο εξής αρχίζω να πιστεύω ότι κάτι άλλο τρέχει. Κι εγώ δεν μπορώ να το αφήσω αυτό, διότι το μνημείο της Αμφίπολης είναι ένα μακεδονικό μνημείο, που μας χρειάζεται ειδικά σε αυτή τη συγκυρία”, τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.
fm100.gr
Διαβάστε επίσης:



1 σχόλιο :

  1. ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΑΝΑΣΚΑΦΗ(παράδειγμα η περίπτωση της Θάσου): Μπορεί δηλαδή να συσταθεί εταιρεία από την Περιφέρεια ή κάποιον ιδιώτη, με νομικούς, αρχαιολόγους, οικονομολόγους και χορηγούς είτε την περιφέρεια είτε ιδιώτη, να παρακαμφθει δηλαδή η κεντρική εξουσία και να ξεκινήσει η ανασκαφή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή