Amfipoli News: Σύζυγος πρώην τραπεζίτη ξόδεψε 18,3 εκατομμύρια σε πολυκατάστημα του Λονδίνου. Η δικαιοσύνη την καλεί να εξηγήσει που βρήκε τα λεφτά

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Σύζυγος πρώην τραπεζίτη ξόδεψε 18,3 εκατομμύρια σε πολυκατάστημα του Λονδίνου. Η δικαιοσύνη την καλεί να εξηγήσει που βρήκε τα λεφτά


Η βρετανική δικαιοσύνη κάλεσε την σύζυγο πρώην τραπεζίτη από το Αζερμπαϊτζάν, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης για φοροδιαφυγή και διαφθορά, να εξηγήσει από που προέρχονται τα περιουσιακά της στοιχεία. Αφορμή στάθηκε η αλόγιστη σπατάλη χρημάτων σε αγορές κοσμημάτων και ακινήτων.  

Συγκεκριμένα η Zamira Hajiyeva, από το 2006 μέχρι το 2016 ξόδεψε στα Harrods του Λονδίνου 18,3 εκατομμύρια ευρώ σε καλά κρασιά, καθώς και στα κοσμήματα Cartier και Boucheron. Μέσα σε μια μόνο ημέρα έτυχε να κάνει ψώνια αξίας 150.000 λιρών. Η National Crime Agency (NCA), η βρετανική Αρχή για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος της επέδωσε ένταλμα «για ανεξήγητο πλούτο». Με αυτό τον τρόπο η Βρετανία προσπαθεί να περιορίσει το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. 

Ο σύζυγός της διετέλεσε πρόεδρος της δημόσιας τράπεζας International Bank of Azerbaijan, από το 2001 ως το 2015 μέχρι που παραιτήθηκε επικαλούμενος λόγους υγείας. Ένα χρόνο αργότερα καταδικάστηκε σε 15ετή φυλάκιση. 

Η NCA διερεύνησε κυρίως δύο περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν στην σύζυγό του. Το πρώτο είναι ένα ακίνητο αξίας 11,5 εκατομμυρίων λιρών και βρίσκεται δύο βήματα από τα Harrods. Αγοράστηκε το 2009, μέσω μιας εταιρείας με έδρα τις βρετανικές Παρθένες Νήσους. Σύμφωνα με την NCA, η κυρία Hajiyeva έζησε εκεί από το 2010 ως το 2017. 

Το δεύτερο είναι ένα γήπεδο γκολφ, το Mill Ride Golf Club, το οποίο αγοράστηκε το 2013 για 10,5 εκατομμύρια λίρες.

mixanitouxronou.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου