Η ΠΙΤΣΑ είναι φαγητό αποτελούμενο από ψημένη ζύμη και μείγμα λαχανικών ή και αλλαντικών. Ένα κομμάτι πίτσας με αφράτη ζύμη έχει 290 θερμίδες περίπου. Προσθέστε τα αγαπημένα σας υλικά και φτιάξτε μία πεντανόστιμη πίτσα.
Για δύο ταψιά κουζίνας θα χρειαστούμε
Για το ζυμάρι 800 γρ αλεύρι γ.ο.χ
500 ml χλιαρό νερό
2 φακελάκια μαγιά
1 κ.σ. ηλιέλαιο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
Για δύο ταψιά κουζίνας θα χρειαστούμε
Για το ζυμάρι 800 γρ αλεύρι γ.ο.χ
500 ml χλιαρό νερό
2 φακελάκια μαγιά
1 κ.σ. ηλιέλαιο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
Για τη σάλτσα 1 φλ. τσαγιού πελτέ ντομάτας
100 ml νερό
αλάτι ρίγανη πιπέρι φρέσκο θυμάρι
Τα τυριά και τα αλλαντικά που θα βάλετε από πάνω επιλέξτε τα εσείς ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις ορέξεις σας! Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι τη μαγιά λάδι αλάτι ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρά. Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να νιώσουμε τη ζύμη μας αφράτη και μαλακή.Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για μισή ώρα να φουσκώσει.Ετοιμάζουμε τη σάλτσα σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τα υλικά και βράζουμε για 3 λεπτά. Όταν το ζυμαράκι μας είναι έτοιμο ανοίγουμε στο πάχος και στο μήκος που θέλουμε. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο 12 λεπτά περίπου ανάλογα με το πάχος του.
100 ml νερό
αλάτι ρίγανη πιπέρι φρέσκο θυμάρι
Τα τυριά και τα αλλαντικά που θα βάλετε από πάνω επιλέξτε τα εσείς ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις ορέξεις σας! Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι τη μαγιά λάδι αλάτι ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρά. Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να νιώσουμε τη ζύμη μας αφράτη και μαλακή.Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για μισή ώρα να φουσκώσει.Ετοιμάζουμε τη σάλτσα σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τα υλικά και βράζουμε για 3 λεπτά. Όταν το ζυμαράκι μας είναι έτοιμο ανοίγουμε στο πάχος και στο μήκος που θέλουμε. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο 12 λεπτά περίπου ανάλογα με το πάχος του.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου