Amfipoli News: ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΣΤΑΝΟ

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΣΤΑΝΟ


Υλικά


2 κιλά κάστανα

ζάχαρη

Μισό λεμόνι τον χυμό

νερό

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΣΤΑΝΟ

Εκτέλεση
Χαράζουμε τα κάστανα στη βάση τους και τα βάζουμε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με νερό που τα σκεπάζει για 10 λεπτά. Έπειτα καθαρίζουμε τα κάστανα από το εξωτερικό τους κέλυφος και από την φλούδα που έχουν μέσα. Τα ξαναβράζουμε με νερό ίσα να τα σκεπάζει μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια τα πολτοποιούμε. Ανάλογα με το πόσο γλυκά είναι προσθέτουμε και την ζάχαρη, η αναλογία είναι για 4 κούπες πολτό 2 κούπες ζάχαρη. Βάζουμε τον πολτό και την ζάχαρη πάλι στην κατσαρόλα με 1-1/2 ποτήρι νερό να βράσουν μέχρι να δέσει ή αν έχετε θερμόμετρο μέχρι τους 107 βαθμούς. Προσέχουμε μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.

Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε το χυμό από μισό λεμόνι. Για να την αποθηκεύσουμε την ρίχνουμε ζεστή μέσα σε βάζα, τα κλείνουμε, τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Η μαρμελάδα κάστανο είναι έτοιμη και αντέχει τουλάχιστον για ένα χρόνο.

cookings.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου