Μια συνταγή για ένα πολύ εύκολο και πολύ νόστιμο φαγητό. Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας με τυρί κρέμα. Συνοδεύστε το με ένα ωραίο πιλάφι ή μακαρόνια και απολαύστε το.
Υλικά συνταγής
2 μεγάλα (μονά) στήθη φιλέτο κοτόπουλου
1 φλ. τσαγιού ζωμό κότας χλιαρό
3 κ.σ. μουστάρδα απαλή
3 κ.σ. μουστάρδα καυτερή
1/2 φλ. τσαγιού μαλακό τυρί τύπου Philadelphia
2 κ.σ. ψιλοκομμένα μυρωδικά επιλογής σας (μαϊντανό, θυμάρι, βασιλικό, κόλιανδρο, εστραγκόν)
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Σε μπολ διαλύουμε 1 κύβο κότας σε 1 φλ. ζεστό νερό, προσθέτουμε τη μουστάρδα, το τυρί και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε να αναμιχθούν καλά. Τα αφήνουμε σκεπασμένα στην άκρη.
Πλένουμε τα στήθη του κοτόπουλου και τα κόβουμε οριζόντια στη μέση, ώστε να προκύψουν λεπτότερες φέτες. Τις αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι με 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, για 6 λ από κάθε πλευρά περίπου, χαμηλώνοντας τη φωτιά στη μέση του ψησίματος ή μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα χωρίς να τα παραψήσετε και χάσουν τους χυμούς τους.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί ρίχνουμε το μείγμα με τη σάλτσα της μουστάρδας και το σκόρδο και αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά 3 λ περίπου ή μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα. Ρίχνουμε και το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για ½-1 λ επιπλέον μέχρι να ενσωματωθεί και έχετε μια ελαφρώς πηχτή σάλτσα.
Δοκιμάζουμε τη σάλτσα στο αλατοπίπερο, και αν απαιτείται συμπληρώνουμε, και σερβίρουμε το κοτόπουλο περιχυμένο με τη σάλτσα μουστάρδας. Το συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι (βλέπε συνταγή εδώ) το οποίο ήδη έχουμε βράσει και το απολαμβάνουμε.
newsone
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου