Amfipoli News: Εκμέκ κανταΐφι!!!

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Εκμέκ κανταΐφι!!!


Υλικα
500 γρ. κανταΐφι
250 γρ βούτυρο
Για το σιρόπι

1 κιλο ζάχαρη
800ml νερό
1 κ.σ λεμόνι
Φλουδα λεμονιού

Για την κρέμα

5 ποτήρια γάλα φρέσκο
5 κουταλιές corn flour
1/2 ποτήρι ζάχαρη
2 αυγά
2-3 βανίλιες
1 κόφτη κ.σ βούτυρο
100ml σαντιγί (έτοιμη χτυπημένη)
500ml κρέμα γάλακτος (τα 100 για την κρέμα)

Εκτέλεση

Βγάζουμε το κανταΐφι απ το ψυγείο και το αφήνουμε τουλάχιστον μια ώρα κλειστό στο σακουλάκι του πριν το χρησιμοποιήσουμε.
Aνάβουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
Απλώνουμε μια μεγάλη πετσέτα στον πάγκο μας και ανοίγουμε το κανταΐφι, τώρα θέλει πολύ καλό ξάσιμο,το μαδάμε ώστε να ανοίξει καλά όλο .Το απλώνουμε σε μέτριο πυρέξ 35-25 και από πάνω ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το λιωμένο βούτυρο, το βάζουμε στο φουρνο και το ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 2 Ώρες.
Μόλις Βάλουμε το κανταΐφι να ψηθεί αμέσως ετοιμάζουμε το σιρόπι ώστε να προλάβει να κρυώσει.
Βάζουμε ολα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε το σιρόπι για 7 λεπτά και το αφήνουμε στη άκρη να κρυώσει .
Στο ενδιάμεσο χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και κρατάμε 100 γρ να τα ρίξουμε στην κρέμα και τα αφήνουμε στο ψυγείο.

Ετοιμάζουμε την κρέμα.Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από την σαντιγί.
Βάζουμε την κρέμα να βράσει μέχρι να δέσει καλά.
Λίγα λεπτά αργότερα ρίχνουμε την χτυπημένη σαντιγί.
Μόλις ψηθεί το κανταΐφι μας και ζεστό καθώς είναι ρίχνουμε το κρύο σιρόπι.
Αφήνουμε μισή ώρα και απλώνουνε την κρέμα μας πάνω στο κανταΐφι. Βγάζουμε την σαντιγί απ το ψυγείο και την απλώνουμε πάνω στην κρέμα. 
Αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο αμύγδαλο τριμμένο για διακόσμηση .
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου