Amfipoli News: ΓΙΟΡΤΙΝΉ ΠΟΥΤΊΓΚΑ!!!

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

ΓΙΟΡΤΙΝΉ ΠΟΥΤΊΓΚΑ!!!


Αφρατη και λαχταριστή καρυδόπιτα ή μελαχρινή που τη λέμε εδώ στη Θεσσαλία.. Η συνταγή της μελαχρινής κρατάει πάνω από 40 χρόνια.. Απ την πεθερά  στη νύφη και πάει λέγοντας, γιαυτό και η δοσολογία είναι σε κεσεδακια γιαουρτιού 

Υλικά:

5 αυγά
2 κεσεδάκια ζάχαρη
2 κεσεδάκια αλεύρι
1 γιαούρτι στραγγιστό
250γρ καρύδι τριμμένο
1 κουταλάκι σόδα
3 κουταλάκια μπεικιν
1 κουταλακι κανέλα
ξύσμα πορτοκαλιού

Σιρόπι:

3 κεσεδάκια ζάχαρη
3 κ μισό κεσεδάκια νερό
Κρέμα:
1 συσκευασία γκαρνί σαντιγί
200 ml φρέσκο γάλα
1 γάλα ζαχαρούχο
800ml γάλα φρέσκο
2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής 

Εκτέλεση 

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν,προσθέτουμε το γιαούρτι, σόδα, μπέικιν ,κανέλα ,αλεύρι,ξύσμα πορτοκαλιού και τα καρυδιά και τα ρίχνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα κέικ.Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.ξεφορμάρομαι υστέρα από 10 λεπτά αλλά κρατάμε τη φόρμα πρόχειρη γιατί αφού κρυώσει το κέικ καρυδιού θα το ξαναγυρίσουμε στη φόρμα μας για να το σιροπιάσουμε.
βράζουμε το σιρόπι για 10  λεπτά και όπως είναι ζεστό γυρίζουμε το κέικ ξανά στη φόρμα και σιροπιάζομαι σιγά σιγά.Το σιρόπι θα το πιει όλο μην μας φοβίζει η ποσότητα.Το αφήνουμε αρκετές ώρες μέσα στη φόρμα να κρυώσει καλά και καλύτερα την επόμενη μέρα το γυρίζουμε σε αρκετά μεγάλη πιατέλα.
Ετοιμάζουμε την κρέμα, χτυπάμε στο μίξερ 5 λεπτά το γάλα με τη σκόνη της σαντιγής να αφρατέψει καλά, προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε 1 λεπτό ακόμα...
σε άλλο μπολ χτυπάμε τις 2 κρέμες ζαχαροπλαστικής  με το γάλα,στη συνέχεια ενώνουμε τα υλικά και ξαναχτίσαμε 3 λεπτά ακόμη.Αφήνουμε την κρέμα 3 με 4 ώρες στο ψυγείο να σφίξει πριν τη χρησιμοποιήσουμε.
Από πάνω ρίχνουμε λίγο καβουρδισμένο καρύδι ή αμύγδαλο καβουρδισμένο...
Καλή επιτυχία!!! 

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου