Amfipoli News: Σελινάτο της γιαγιάς !!!!

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Σελινάτο της γιαγιάς !!!!


Υλικά 
1 κιλό κρέας χοιρινό ή μοσχαράκι -θα πείτε στον κρεοπώλη για σελινάτο ή φρικασέ .
1 κιλό σέλινο
500 γραμ σέλερι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
λίγο κουρκουμά -αυτό είναι δικό μου -
 Αβγολέμονο
2 λεμόνια το χυμό
2 αυγά μπορείτε και 1
1 μεγάλη κουταλιά σούπας αλεύρι -ή κορν φλάουρ -εγώ βάζω αλεύρι



Σαν αρχή καθαρίζουμε πλένουμε κόβουμε σε μικρά τεμάχια Σέλερι και σέλινο και μέσα σε νερό που βράζει το ρίχνουμε να πάρει δυο τρεις βράσεις και το σουρώνουμε πετώντας το νερό .
Σε κατσαρόλα βάζουμε το κρέας πλυμένο με ζεστό νερό ίσα να το σκεπάζει .
Μόλις πάρει λίγες βράσεις και βγουν αφροί το στραγγίζουμε ξεπλένουμε την κατσαρόλα το ξαναβάζουμε μέσα και το σκεπάζουμε με καυτό νερό μαζί με 1 κουτάλα της σούπας ελαιόλαδο.
Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιρουνιάζεται προσέχοντας μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι ,αν ναι πάντα μόνο καυτό μην σκληρύνει το κρέας.
Μόλις δούμε και τσιμπιέται ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά το αλάτι το πιπέρι και μαγειρεύουμε για μισή ώρα περίπου φροντίζοντας να έχει λίγο ζουμάκι να μην είναι στεγνό .







Ετοιμάζουμε το αβγολέμονο ..εγώ το φτιάχνω πάντα έτσι κι όχι με το παλιό τρόπο που το έφτιαχνε η γιαγιά γιατί μου κόβει ενώ έτσι έχω πάντα επιτυχία 100% εκεί που στύβω το λεμόνι ρίχνω αλεύρι και αβγά και με την ράβδο τα χτυπάω και τα ρίχνω επάνω στο φαγητό και μετά ανακατεύω


 Μ ένα κουτάλι παίρνει το φαγητό κανά δυό βράσεις και είναι έτοιμο , αν δεν έχετε ράβδο βάλτε τα όλα μαζί σε μούλτι.
Σερβίρουμε με φέτα και το εξαφανίζουμε είναι πεντανόστιμο !!!

mageirikhkaisuntages.blogspot.com
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου