Amfipoli News: Εκμέκ καταίφι

Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Εκμέκ καταίφι


Μισό πακέτο καταίφι το ανοίγουμε καλά με τα χέρια μας και το ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα μέχρι να πάρει χρώμα. 
Το βγάζουμε και το περνάμε με μισό πακέτο λιωμένο βούτυρο με πινελάκι να πάει παντού.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε μισό λίτρο νερό, 1 ξυλάκι κανέλας και 4 κουταλιές ζάχαρη η δυο μέλι. 
Το αφηνουμε να παρει βραση και να λιωσει και το σβηνουμε. 
2 Φακελλακια κρεμα στιγμης Γιωτης με 1 λιτρο γαλα τα κτυπαμε καλα να γινει μια αφρατη κρεμα. και τη βαζουμε στο ψυγειο μεχρι να φτιαξουμε τη σαντιγι. 
1 κουτι μεταλλικο σαντιγι και 200 γραμμαρια ζαχαρη αχνη. Αδειαζουμε το περιεχομενου της πυχτης σαντιγι σε λεκανακι και κτυπαμε λιγη ωρα με το μιξερ χειρος. 
Υστερα αρχιζουμε και προσθετουμε λιγη λιγη ζαχαρη αχνη κτυπωντας συνεχεια να αφρατεψει. 
Εγω προσθετω και λιγο νερο απο τη βρυση και γινεται πιο αφρατη αλλα με προσοχη μην αραιωσει πολυ. Τοσο οσο. Οταν σφιξει καλα βγαζουμε την κρεμα απο το ψυγειο και βαζουμε τη σαντιγι. 
Παιρνουμε το ψημενο καταιφι και το στρωνουμε στο σκευος που θα χρησιμοποιησουμε για το γλυκο. 
Αν θελει λιγο βουτυρο ακομα το προσθετουμε λιωμενο και αρχιζουμε με ενα πινελο να νοτιζουμε (υγραινουμε) το καταιφι με το σιροπι στο οποιο εχουμε προσθεσει και 2 κουταλιες κονιακ. Υγραινουμε να μαλακωσει το καταιφι οχι να πλημμυρισει. 
Μετα στρωνουμε προσεκτικα την κρεμα να παει παντου και τελειωνουμε με τη σαντιγι. 
Εγω εκανα σχηματα με πηρουνι. 
Μπορειτε να χρησιμοποιησετε κορνε αν θελετε. 
Και μετα ψυγειο για τουλαχιστον 3 με 4 ωρες. 
Καλη επιτυχια.

‎Maxi Roussinou‎ προς Μαγειρακος (συνταγές - μαγειρική)


Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου