1 πακ. Λαζάνια
600 γρ. κιμά
2 κρεμμύδια τριμμένα
1 σκ. σκόρδο πολτοποιημένη
2-3 φυλλαράκια βασιλικού ψιλοκομμένα
1 καρότο τριμμένο
1 κύβο ζυμαρικών
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
1 μπουκάλι σάλτσα ντομάτας
250 γρ. Ρεγκάτο τριμμένο
250 γρ. Ενταμ τριμμένο
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τον κιμά και τον σωταρουμε.... Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο.... τα αφηνουμε να σωταριστουν για 2 λεπτα και προσθετουμε την σαλτσα ντομάτας, τον κύβου, το αλάτι, το πιπερι, την πάπρικα και τον βασιλικό..... προσθέτουμε λιγο νεράκι και το αφηνουμε να βράσει για 15 λεπτά.... στο τελος θα προσεξουμε ο κιμάς να εχει αρκετη σαλτσουλα, αρκετά υγρά....
Παίρνουμε ενα μεγάλο πυρεξ, βαζουμε στον πάτο κιμα, τυρια και τοποθετουμε τα λαζανια διπλα διπλα καλυπτωντας ολο το πυρεξ... ριχνουμε κιμα, τυρια και στρώνουμε πάλι λαζανια .... επαναλαμβανουμε με τον ιδιο τροπο μεχρι να τελειωσουν τα λαζάνια.... γινονται 5-6 στρώσεις..... τελειώνουμε με κιμά και τριμμενο τυρί.
Ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 35-40 λεπτα.
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou προς "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου