400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
150 γρ. βιταμ soft
2 κ.σ. κονιάκ ή ουίσκι
360 γρ. κουβερτούρα λευκή
120 γρ. καρύδια ψίχα ψιλοκομμένα
1 πρέζα αλάτι
1,5 πακ. Πτι μπερ
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο και τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να λιώσει το βούτυρο, ανακατεύουμε συνεχώς να μην καεί το γάλα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε...
Σπάμε τη λευκή κουβερτούρα με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια και τη ριχνουμε στο κατσαρολάκι μαζί με το αλάτι...
Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει η λευκή κουβερτούρα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Προσθέτουμε σ'ενα μπολ το μείγμα μας και τα καρύδια.... Σπάμε τα πτι-μπερ με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ.
Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αδειάζουμε σε μια λαδόκολλα και δίνουμε με τα χέρια μας ένα μακρόστενο σχήμα....Βάζουμε στην καταψηξη για τουλάχιστον 2-3 ώρες...
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou προς "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου