ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ..(για το μεγάλο ταψι)
το αγαπημένο γλυκάκι της εποχής αρωματισμένο με βούτυρο, βανίλια και περγαμόντο.
Υλικά:
1 1/2 γάλα πλήρες
200 γρ.κρέμα γάλακτος
7 αυγά
1 κιλό ζάχαρη
1 μικρή κούπα σπορέλαιο
1 βούτυρο Κερκύρας...
1 πακέτο φύλλο κρούστας
4 βανίλιες
Ξυσμα απο περγαμόντο ή πορτοκάλι
1/2 κουτ.γλ.μπέικιν
1 κούπα τσαγ.σιμιγδάλι ψιλό
1/2 κούπα τσ.κορν φλάουερ.
Χτυπάμε 3 λεπτά στο μίξερ τα αυγά, μια κούπα ζάχαρη και το σιμιγδάλι.
Βάζουμε στη φωτιά το γάλα να ζεσταθεί.
Ανακατεύουμε προσεκτικά τα 2 μίγματα.
Αφήνουμε να πήξει.
Οταν το κατεβάσουμε ρίχνουμε το μισό βούτυρο, τις βανίλιες, το ξίσμα και το μπέικιν.
Στρώνουμε τα μισα φύλλα βουτυρώνοντας τα...(χρησιμοποιούμε το υπολοιπο βουτυρο με το σπορελαιο ανακατ.)
Ρίχνουμε τη γέμιση...τα υπόλοιπα φύλλα...χαρασουμε και ψήνουμε..
40 λεπτα 200β..να ροδισει καλά..
Καυτο το σιροπιαζουμε( κρυο το σιροπι)
ΣΙΡΟΠΙ
4 Κούπες ζαχαρη
3 κουπες νερο
2 ξυλακια κανελας
Λιγο χυμο λεμονι
Ρουλα Λυρου προς "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου