ΥΛΙΚΑ
1 κιλό ταχίνι απο 100% πολτοποιημένο σουσάμι
600 γρ ζάχαρη
100 ml νερό
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
200 γρ αμύγδαλο
1 κουτ του γλυκού βανίλια σε σκόνη
2 κουτ του γλυκού κακάο
1 ολόκληρη σοκολάτα λιωμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη με το νερό να γίνει σαν καραμέλα μέχρι να ασπρίσει!! Ρίχνουμε την καραμέλα σε ένα μεγάλο ανοξείδωτο μπολ και επάνω στο ταχίνι.
Τέλος βάζουμε τα υλικά της γέμισης που θέλουμε και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τον χαλβά σε παραλληλόγραμμο καλούπι .
Εγώ έβαλα σε μιας χρήσεως τον αφήνουμε αρκετά να κρυώσει και σερβίρουμε έναν υπέροχο χαλβά σπιτικό χωρίς συντηρητικά.
Gogo Samiou προς "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου