Ο Μηνάς Τσικριτσής καθηγητής πληροφορικής στο Ηράκλειο Κρήτης, μαθηματικός ερευνητής και συγγραφέας, σε τηλεοπτική του εμφάνιση σε τοπικό κανάλι, κάνει λόγο για Ναϊκό συγκρότημα που αργότερα έγινε ταφικό μνημείο.
Στη συνέντευξη του ο Δρ. Μηνάς Τσικριτσής, απομυθοποίησε πλήρως την φιέστα Σαμαρά και Περιστέρη αποκαλύπτοντας ότι σκόπιμα επί διετίας γίνονταν μόνο επικοινωνιακή και πολιτική διαχείριση του θέματος σε βάρος της αξίας της περιοχής!
Τονίζει ότι η κ. Περιστέρη γνώριζε εξ αρχής την είσοδο του Μνημείου επάνω στον περίβολο, αλλά για πολιτικές σκοπιμότητες προτίμησε να ακολουθήσει αντίθετη κατεύθυνση.
Το 2004 ο καθηγητής Λάζαρος Πολυμενάκος, επικεφαλής του τμήματος Αυτόνομων και Ευφυών Συστημάτων και πρώην διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος Μάστερ, είχε δηλώσει ότι ενδέχεται οι γεωφυσικές «ανωμαλίες» που παρατηρήθηκαν, να καταδεικνύουν όχι μόνο την ύπαρξη δεύτερης πύλης, αλλά θαλάμων και διαδρόμων στο κέντρο του λόφου Καστά, σε μεγαλύτερο βάθος φυσικά από αυτό που έχει ανασκαφεί ή αυτό που έχει τελικά ανακοινωθεί.
Στο λόφο Καστά έχουμε ένα Ναϊκό συγκρότημα και ένα τριγωνισμόν στην επιλογή της Αμφίπολης, όπου η νοτιοδυτική κατεύθυνση του Ναού, περνά από Σαμοθράκη και δείχνει την Αλεξάνδρεια της Βαβυλώνας.
Στην άλλη κατεύθυνση η Βαβυλώνα, αν συνδεθεί με το Ναό του Άμμωνος Διός στη Σίβα, δημιουργεί ένα τρίγωνο που η απόσταση του ναού Καστά από τη Βαβυλώνα είναι 2090 χιλ.
Αν διαιρεθεί με την απόσταση Αμμωνείου -Λόφου Καστά που είναι 1290 χιλ., προκύπτει φ=1,62.
Το φ(1,618) είναι η χρυσή αναλογία που υπάρχει σε κάθε τέλεια κατασκευή στη φύση. Σε αυτό το σημείο, θα σας αποκαλύψω το μυστικό της κατασκευής που ο Δηνοκράτης εφάρμοσε στο Ναϊκό συγκρότημα που κρύβεται στο λόφο Καστά.
Στις εκστρατείες του ο Αλέξανδρος, είχε μηχανικούς που μετρούσαν τις αποστάσεις από τις κατακτήσεις του με το οδοιπορικό στάδιο (157,4m) και όχι με το Αττικό στάδιο(185m). Έτσι κατασκεύασε τον τύμβο κυκλικό με διάμετρο (157,4m) και περίμετρο 497 που αν διαιρέσουμε 495/157,4 βρίσκουμε το π=3,14. Ακόμα το ύψος του λίθινου περιμετρικού τοίχου που είναι 2 οργιές(1,574) =3.14 δίνει και πάλι το γνωστό μας π.
Μέσα λοιπόν στην τέλεια αυτή κυκλική κατασκευή, εγκλώβισε την κατασκευή του στηριζόμενος στη χρυσή τομή φ=1,618 ως εξής: παρατηρήσετε την τελευταία αποκάλυψη των Καρυάτιδων
Οι Καρυάτιδες έχουν ύψος 2,27m και βρίσκονται πάνω σε μια μαρμάρινη βάση ύψους 1,40m, διαιρώντας 2,27/1,40 βρίσκουμε την τέλεια αναλογία 1,62=φ.
Ακόμα και η είσοδος στο Ναό, όπως και η είσοδος μεταξύ των βάσεων των Καρυάτιδων, έχουμε και πάλι τον ίδιο αριθμό 1,62 m=φ. Ακόμα και στις αναλογίες του τριμερούς ιερού που μέχρι τώρα έχει ανασκαφεί, βρίσκουμε την χρυσή τομή φ».
Δηλαδή τι άλλο μπορεί να μας αποκαλύψει η αναλογία του φ;
«Αν είναι σωστές οι μετρήσεις που κάναμε το 2005 στο λόφο Καστά θα πρέπει να πάει η κ. Περιστέρη πολύ βαθιά για να βρει τα ταφικά στοιχεία, περίπου στα 9,2m από το επίπεδο που βρίσκεται ο χώρος των Καρυάτιδων».
Πως το εντοπίζετε αυτό το βάθος;
«Με βάση το οδοιπορικό στάδιο 157,4, το ύψος του λόφου Καστά ήταν 1 πλέθρο δηλαδή 26,23m. Πάνω σε αυτό ήταν τοποθετημένη η βάση του Λέοντα που προεξείχε 8,3m και πάνω σε αυτή ήταν ο Λέοντας με ύψος 5,13m.
Δηλαδή έχουμε την αναλογία 26,23/8,3=8,3/5,13=1,618=φ.
Τώρα, το συνολικό ύψος του τύμβου μέχρι το άνω μέρος του Λέοντα, θα ήταν συνολικά 26,23+8,3+5,13=39,46m και επειδή η ακτίνα του κύκλου είναι το μισό του σταδίου 78,7 για να διατηρείται η σχέση του φ, σε σχέση με το βάθος στο κέντρο του τύμβου, τότε έχουμε 78,7/1,618=48,64.
Αν αφαιρέσουμε το 39,46, βρίσκουμε ότι το βάθος θα είναι στα 9,2m από το σημερινό επίπεδο».
Δείτε την συνέντευξη του Δρ. Μηνά Τσικριτσή στον Γιώργο Σαχίνη
Η ομάδα ειδήσεων του Amfipolinews.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου